Gaziantep'te aranan 68 kişi yakalandı

Gaziantep'te aranan 68 kişi yakalandı

Gaziantep'te gerçekleştirilen uygulama kapsamında 29 hırsızlık şüphelisi ile çeşitli suçlardan aranan 68 kişi yakalandı.

Gaziantep'in merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde yapılan uygulamalarda, 29 hırsızlık şüphelisi ile çeşitli suçlardan aranan 63 kişi yakalanırken, 33 şüpheliye uyuşturucu kullanmaktan, bulundurmak ve ticaretinden ve 101 şüpheliye de kabahatler kanunundan işlem yapıldı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent genelinde uygulama yapıldığı ifade edildi.

Uygulamada, 2 adet çalıntı araç, bir adet tescilsiz araç, 2 adet motosiklet, bir adet çalıntı jeneratör, bir adet çalıntı spiral, 4 adet kurusıkı tabanca, bir adet bıçak, çok sayıda fişek ile çeşitli uyuşturucular ele geçirildiği belirtildi.

Öte yandan, kent genelinde gerçekleştirilen "Güven Huzur Uygulamasında" ise 55 sabit uygulama noktası, umuma açık işyerleri, 22 parkta ve restoranlarda yapılan denetimlerde 4 bin 889 kişinin GBT sorgusunun yapıldığı ve aranan 5 şüphelinin yakalandığı, 7 kişiye adli ve 17 kişiye de idari işlem yapıldığı belirtildi.

Ayrıca, 7 işyerine sigara ve nargileden işlem yapılarak bir işyerine de TAPDK belgesi olmadığından dolayı işlem yapıldığı kaydedildi.

Denetimlerde, 967 aracın kontrol edildiği, araçlardan 84 araca ceza uygulandığı, 32 aracın da trafikten men edildiği ve 13 işyerine idari işlem yapıldığı bildirildi.

Uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda ise bir miktar uyuşturucu, 2 adet tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği tahmin edilen 85 TL para ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şahinbey ilçesi Bostancı Mahallesi Halil Camii Sokak üzerinde park halinde bulunan bir araçta yapılan aramada, ele geçirilen 850 paket gümrük kaçağı sigara ile ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler