Gaziantep'te asayiş operasyonları: 73 gözaltı

Gaziantep'te asayiş operasyonları: 73 gözaltı

Gaziantep'te uyuşturucu ve hırsızlık şüphelilerine yönelik düzenlenen operasyonlar ile kentte yapılan uygulamalarda aralarında aranan 49 kişi ile birlikte toplam 73 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep'in merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde yapılan uygulamalarda, uyuşturucu ve hırsızlık şüphelilerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 73 şüpheli gözaltına alındı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde yapılan uygulamalarda 272 kişinin GBT sorgulamasının yapıldığı, 49 aranan şüphelinin yakalandığı, 35 şüpheliye uyuşturucu bulundurmak, kullanmak ve ticaretinden, 23 şüpheliye de hırsızlıktan ve 110 kişiye de kabahatlerden işlem yapıldığı belirtildi.

Yapılan uygulamalarda, 41.24 gr esrar, 200 gram sentetik uyuşturucu 3 gram eroin, 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek, 3 adet tüfek, bir adet çalıntı cep telefonu, bir adet çalıntı elektrikli motosiklet, bir adet kapsam dışı bıçak, bir adet çalıntı motosiklet, bir adet havai fişek, 7 adet kumar makinası ele geçirildi.

Uyuşturucudan gözaltına alınan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi

Nizip ilçesi Sanayi Sitesinde bulunan bir fabrikada yapılan aramada 311 gram bonzai ve bir miktar metamfetamin ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucuya el konulduğu, gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri devam 9 şüphelinin adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Uyuşturucu ile yakalanan 4 şüpheli gözaltına alındı

Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yapılan eve operasyon düzenlendi. Operasyonda, evde bulunan E.G isimli şüpheliden bir adet hassas terazi, bir miktar uyuşturucu, bir adet tabanca ve bu tabancaya ait bir adet şarjör, 11 adet dolu fişek, Z.Ş. ve Ö. Ş. isimli şüphelilerden sentetik uyuşturucu ele geçirildi.

Şüphelilerden Z.Ş. ve Ö.Ş'ye "uyuşturucu madde kullanmak" S.K. A. ve E.G isimli şüphelilere ise "Uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde ticareti" suçundan yasal işlem yapılarak emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

3 kilo 800 gram uyuşturucu ele geçirildi

Merkez Şehitkamil ilçesi Karşıyaka Mahallesinde bir evde yapılan aramada, 3 kilo 800 gram sentetik uyuşturucu, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 7 bin 145 TL, 760 euro ve 100 dolar ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucuya el konulurken, gözaltına alınan bir şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Hırsızlık yapan 6 şüpheli gözaltına alındı

Nizip ilçesinde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda, 6 ayrı hırsızlık olayının şüphelisi A.Ü. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şüphelinin yapılan incelemelerinde 7 ayrı suçtan da yakalamasının bulunduğu tespit edilirken, ayrıca yapılan çalışmalarda 4 farklı hırsızlık, bir kapkaç olayı ile bir yakalama kararı ile aranan şahıs olmak üzere toplam 5 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Cep telefonu çalan şüpheli yakalandı

Şahinbey ilçesinde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu Bozoklar ve Tekstilkent mahallelerinde gerçekleşen 2 adet telefon hırsızlığı olayının şüphelisinin A.M. olduğu tespit edildi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki sorgulamasında 2 hırsızlık olayını da kendisinin yaptığını kabul ettiği ve hakkında yapılan yasal işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiği ifade edildi.

Çalıntı malzeme ile yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı

Şehitkamil ilçesi Şirinevler Mahallesi Maaşkuyu Caddesi üzerinde yapılan uygulamada durumundan şüphelenilerek durdurulan plakasız sepetli motosikletin sepet bölümünde üzeri örtüyle kapatılmış olan bir adet jeneratör ve bir adet spiral makinesi ele geçirildi.

Motosikletin üzerinde bulunan iki kişinin çelişkili açıklamalarda bulunması üzerine şahısların yapılan sorgusunda İ.A. isimli şahsın hırsızlık suçundan arandığı tespit edilirken, motosikletin ise trafikten men edildiği belirlendi.

İ.A. ve F.P. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

3 bin 950 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Şahinbey ilçesi Savcılı Mahallesi Türkmenler Caddesi üzerindeki bir iki yerinde yapılan aramada, bin 670 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Şehitkamil ilçesi Araban yolu üzerinde bulunan bir TIR garajında park halinde bulunan bir TIR ve TIR'a bağlı dorsede yapılan aramada ise 2 bin 280 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Toplam 3 bin 950 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, gözaltına alınan 4 şüpheli ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.