Gaziantep'te asayiş uygulaması

Gaziantep'te asayiş uygulaması

Gaziantep'te gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında 320 şüpheliye adli ve idari işlem yapılırken, 2 şüpheli de hırsızlıktan tutuklandı.

Gaziantep'in Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde yapılan uygulamalarda, çeşitli suçlardan aranan 22 kişi yakalanırken, uyuşturucu ile ilgili 21, hırsızlık ile ilgili 22 ve kabahatler kanunuyla ilgili 131 kişi olmak üzere toplam 320 kişiye adli ve idari işlem yapıldı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 27-28 Ekim tarihlerinde kent genelinde asayiş uygulamasının yapıldığı belirtildi.

Uygulamada,  bir adet ruhsatsız pompalı tüfek, 4 adet ruhsatsız tabanca, 57 adet mermi, bir adet kurusıkı silah, 2 adet kesici alet, 7 kilo 292 gram esrar ve çeşitli uyuşturucu maddeler, 10 adet dolu kartuş, 42 adet çalıntı sanayi malzemesi, 50 adet çalıntı elektrik malzemesi, 16 adet çalıntı araç malzemesi ve çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirilirken, bir adet hacizli yakalamalı araç yakalandı.

Evden hırsızlık yapan şüpheli tutuklandı        

Öte yanda, geçtiğimiz eylül ayında Şehitkâmil ilçesinin Karşıyaka Göztepe Mahallesi Onbaşı Sokaktaki bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında çevredeki MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu hırsızlığı yapan şüphelilerin M.Y. ve H.A. olduğu belirlendi. Kimliği tespit edilen şüpheliler, evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve mahkemeye çıkarılan şüphelilerden H.A. tutuklanarak cezaevine konulurken, M.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Araçtan hırsızlık yapan şüpheli suçüstü yakalandı

Şahinbey ilçesi Düztepe Mahallesi Şanlıdere Caddesi üzerinde devriye gezen polis ekipleri, T.Ç. isimli şüphelinin, bir aracın camını kırarak içindeki malzemeleri alıp kaçtığını gördü. Şüpheli kovalamaca sonucu elinde çantalarla birlikte yakalandı.

Çantalarda yapılan aramalarda, bir adet araç ilkyardım çantası, 4 adet reflektör, bir adet çekme halatı, çeşitli ilk yardım malzemeleri, bir adet yangın tüpü, bir adet şarjlı el feneri, bir adet güneş gözlüğü ve bir adet eldiven ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından da adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“Bin 970 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi”

Şehitkâmil ilçesi Adıyaman Otoyolu Organize Kavşağında durdurulan bir araçta yapılan aramada, 700 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Gazikent Belkıs Mahallesi’ndeki bir iş yerinde yapılan aramada ise bin 270 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Toplam bin 970 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.