Gaziantep'te bayram kutlaması sonrası 12 ev ve 62 kişi karantinaya alındı

Gaziantep'te bayram kutlaması sonrası 12 ev ve 62 kişi karantinaya alındı

İslahiye ilçesinde ailesiyle gecikmeli olarak bayramlaşan kişinin Coronavirus testi pozitif çıkınca, temas kurduğu belirlenen 12 ev ve 62 kişi tedbir amaçlı karantina altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, kentte fabrika işçisi olarak çalışan A.K. (32), bayramda uygulanan yasağın sona ermesinin ardından İslahiye'nin Şerikanlı Mahallesi'nde yaşayan ailesinin yanına gitti.

Ailesi ve yakınları ile bayramlaşan A.K.'nin çalıştığı fabrikadaki bir iş arkadaşının Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine, A.K. de hastaneye giderek test yaptırdı.

Gaziantep Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne giden ve test sonucu pozitif çıkan A.K. hastanede tedavi altına alındı.

Filyasyon ekiplerinin yaptıkları araştırmalarda A.K'nin temas ettiği 12 ev ve 62 kişi belirlendi. Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından söz konusu ev ve kişiler hakkında karantina kararı çıkarıldı. Karantinaya alınan evlerin çevresine jandarma ekipleri tarafından güvenlik şeridi çekilerek evler giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Karantina sonrasında cami hoparlöründen de anons yapılarak karantina uygulaması duyuruldu ve vatandaşlardan birbirlerine misafirliğe gitmemeleri istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler