Gaziantep'te bin 200 nüfuslu mahalle karantinaya alındı

Gaziantep'te bin 200 nüfuslu mahalle karantinaya alındı

İslahiye ilçesindeki yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında, 48 kişinin yaşadığı 16 eve yönelik uygulanan karantina kararı genişletilerek mahallenin tamamında uygulanmaya başlandı.

Kentteki özel bir hastanede anjiyo olduktan sonra ilçeye bağlı Kozdere Mahallesi'ndeki evine dönen 90 yaşındaki kadın, bir süre sonra rahatsızlanmış, yüksek ateş şikâyetiyle İslâhiye Devlet Hastanesine kaldırılan kişinin yapılan Covid-19 testi pozitif çıkmıştı.

İslahiye İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, anjiyo sonrası hastaya "geçmiş olsun" ziyaretine giden 48 kişinin yaşadığı 16 evin karantina altına alınmasına karar vermişti.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, 16 evi kapsayacak şekilde alınan karantina kararıyla ilgili gelişmeleri takip ederken bu kapsamda, anjiyo olduğu için mahallelinin ziyaretine geldiği ve daha sonra Covid-19 testi pozitif çıkan yaşlı kadının kızında da virüs tespit edildi.

Yürütülen çalışmalar neticesinde "geçmiş olsun" ziyaretine katıldığı tespit edilen ve mahalledeki bakkalı işleten karı-kocanın testleri de pozitif çıkınca çiftin mahalledeki bulaşma riskini artırma ihtimalini göz önünde bulunduran İlçe Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri, karantina kapsamını genişletme kararı aldı.

Bu kapsamda Kozdere Mahallesi'nde 5 Haziran'a kadar sokağa çıkma yasağına karar verildi. Kararın ardından mahallenin tüm giriş çıkışları barikatlarla kapatıldı.

Jandarma ekipleri, mahalle içerisinde sokak sokak dolaşarak yaptıkları anonsta Covid-19 salgını nedeniyle mahallenin karantinaya alındığı, mahalleye giriş ve çıkışların yasaklandığı, mahalle halkının bu süre boyunca tüm ihtiyaçlarının Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağı duyurusunda bulundu.

Ayrıca mahalledeki camiden de karantina kararı duyuruldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.