Gaziantep'te bin 252 konut hak sahiplerini buldu

Gaziantep'te bin 252 konut hak sahiplerini buldu

Gaziantep'te, Türkiye'nin en büyük konut projesi olan 50 bin konutluk "Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi" kapsamında yapılan 2 artı 1 dairelerden oluşan bin 252 konut, hak sahiplerini buldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen "Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi"nin 5'inci Etap 2 bin 359 konut için hak belirleme kura çekilişi kapsamında bin 252 konut 2 artı 1 daire sahipleri belirlendi.

Türkiye'nin en büyük konut projesi olan 50 bin konutluk "Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi" ile kentteki konut açığını gidermek için 8 bin 500 dönüme 250 bin nüfusun yaşayacağı yeni bir yaşam merkezinde, yatay mimari esas alınacak. Kuzeyşehir Konutları'nda ev sahibi olmanın heyecanını yaşayan yüzlerce vatandaş, kura çekilişinin yapılacağı salonu doldurdu.

Kuzeyşehir 5'inci etap 2 bin 359 konut için 6 bin 177 başvuru alındı. Yoğun talebin olması nedeniyle yapılan kura çekilişinde ev sahibi olanlar, sevinçten yerinde duramadı ve gözyaşlarına hâkim olamadı.

Talat Özkarslı Spor Salonu'nda düzenlenen çekiliş töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, bu projenin TOKİ işbirliğiyle hayata geçirildiğini söyledi.

Berk, "En kısa zamanda altyapı çalışmaları hazırlanarak inşaat çalışmaları başlamış, kuraları ilk olarak Haziran 2018'de çekilişle tespit edilerek sahipleriyle buluştu. En kısa zamanda birinci etaptaki evler teslim edilerek burada yaşam başlayacak. Şu anda 3 bin konutun altyapı çalışmaları, asfalt işlemleri tamamlandı, oturacak hale geldi. Bugün 5'inci etaptaki konutların çekilişi yapılacak ve hak sahipleri belirlenecek. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

TOKİ Proje Koordinatörü Hasan Hüseyin Çelik ise, "Bugün kurasını çekeceğimiz konutun bin 252 konuta 3 bin 604 adet başvuru gerçekleşti. Daha öncesinde birinci, 2'inci 3'üncü ve 4'üncü etapları yaptık. Bu salonda daha önce çekilişler yaptık. Gaziantep'te 50 bin konutluk 'Kuzeyşehir Projemizi' Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapıyoruz. Bugün Kuzeyşehir'de 50 bin konutun 5'inci etabına gelmiş bulunmaktayız. İzdiham olmaması için 3 artı 1 konutların kurasını da yarın yapacağız. birinci ve 2'nci etaplardaki konutlarımız bitmesine rağmen, diğer kamu kuruluşlarının çalışmalarının devam etmesinden dolayı teslim tarihinde ufak bir gecikme yaşadık. Bu da en kısa sürede teslim edilecek." ifadelerini kullandı.

Kura çekilişi yarın da devam edecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.