Gaziantep’te bin 875 yataklı şehir hastanesinin yapımı devam ediyor

Gaziantep’te bin 875 yataklı şehir hastanesinin yapımı devam ediyor

Gaziantep’in Şahinbey ilçesine yapılan bin 875 yatak kapasiteli şehir hastanesinin yapımı devam ediyor.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı İbn-i Sina Mahallesinde yapımı süren bin 875 yatak kapasiteli şehir hastanesinin yapımı sürüyor.

Şehir hastanesinin inşaatında incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hastanenin en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Bin 875 yatak kapasiteli şehir hastanesinin Türkiye'nin en büyük hastanelerinden birisi olacağını belirten Tahmazoğlu, “Gaziantep'te hastane ihtiyacımız her zaman mevcut. Hızlı büyüyen bir şehre sahibiz ve Suriyeli misafirlerin gelmesi ile birlikte nüfusumuz 2 milyonun da üzerine çıktı. Bu nüfus yoğunluğu yeni hastane ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bu nedenle yeni kurduğumuz İbn-i Sina Mahallemizde 330 bin metrekare alan üzerine bin 875 yataklı Türkiye'nin en büyük hastanelerinden birisi olacak olan şehir hastanesi hızla yükseliyor.”dedi.

Tahmazoğlu, “Şehir hastanesi Şahinbey'imize ve Gaziantep'imize sağlık alanında çok büyük bir güç katacak. Biz de belediye olarak bu konuda ciddi destekler sağladık. Ayrıca yine Şahinbey bölgemizde bulunan Perilikaya semtimizde 65 bin metrekare alanı kamulaştırarak, Sağlık Bakanlığına vermiştik. Orada da 300 yataklı bir hastane çalışmamız devam ediyor. Şu an baktığımızda Gaziantep'te 2 bin 175 yataklı iki hastanemizin inşaatı devam ediyor. İnşallah iki hastanemiz de en kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.” ifadelerini kullandı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.