Gaziantep’te camiler çocuklarla cıvıl cıvıl

Gaziantep’te camiler çocuklarla cıvıl cıvıl

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” temasıyla Gaziantep’te açılan yaz Kur’an kursları kapsamında gençler ve çocuklar, kentteki camileri ve Kur’an kurslarını doldurdu.

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun” temasıyla, Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kursları, Gaziantep’te de büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan yaz Kur'an kursları kapsamında Gaziantep’te camilerden ve Kur’an kurslarından çocuk sesleri yankılanıyor. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle 17 Haziran Pazartesi günü “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun” sloganıyla başlatılan kurslar, 9 Ağustos'a kadar sürecek.

Kurslarda yaz dönemi boyunca dini eğitim alacak olan gençler ve çocuklar, aynı zamanda kendileri için oluşturulan spor alanlarında da hoşça vakit geçirecek.

Camilerde ve Kur'an kurslarında açılan yaz Kur'an kursları yoğun bir ilgi görürken, bin 200 öğrenciyle kentin en çok Kur’an talebesine sahip olan 3 katlı Said Nursi Camii’nin her katında Kur’an- Kerim sesi yankılanıyor.

Kentteki birçok cami gibi Said Nursi Camii de Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğrenmeye gelen çocukların akınına uğruyor. Sabah saatlerinde başlayan ve öğle namazına kadar devam eden dersler kapsamında cami, çocukların okuduğu ayetlerle yankılanırken, bu sayede çocukların Kur’an-ı Kerim okumayı alışkanlık haline getirmesi ve bunun, yaşamlarının bir parçası olması hedefleniyor.

Caminin alt katından üst katına kadar gruplar halinde ders veren hocalar, bir yandan Kur’an-ı Kerim öğretirken diğer yandan çocuklarla oyunlar oynuyor. Çocuklar da camilerde düzenlenen faaliyetlerle hem eğleniyor hem de Kuran-ı Kerim okumayı öğreniyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların, camilerde ve Kur’an kurslarında açılan yaz Kur’an kurslarına yoğun bir ilgi gösterdiğine dikkat çeken Said Nursi Camii İmam Hatibi Bahri Yılmaz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin çocuklarla güzelleştiğini ve şenlendiğini söyledi.

Yılmaz, 200’ü Suriyeli öğrenci olmak üzere bin 200 öğrenci ile kentte en çok Kur’an eğitiminin verildiği caminin Said Nursi Camii’si olduğunu, bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

30 Kur’an eğitmen ile camide öğrencilere Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı ve temel dini bilgileri öğrettiklerini anlatan Yılmaz, “Diyanet İşleri Başkanlığının belirlemiş olduğu ‘Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun’ temasıyla başlayan Kur'an eğitimi kapsamında, eğer çocuklarımızı ve gençlerimizi Kur’an ahlakıyla eğitebilirsek, ahlaki çöküntü ve uyuşturucu bataklığından da kurtarmış oluruz.” dedi.

Yılmaz, “Evlatlarımızın Kur’ansız yetiştirmemesi adına elimizden gelen bütün çabayı sarfedeceğiz.” diye konuştu.

Camiye gelen öğrenciler de yaz tatilini Allah'ın kitabı olan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğrenerek ve okuyarak değerlendirmek istediklerini, bundan dolayı da camiye geldiklerini söyledi.

Öğrencilerden Muhammed Esen, “Bu yaz tatilinde camiye geliyoruz. Allah'ın bize gönderdiği Kur’an-ı Kerim'i okuyoruz, öğreniyoruz. Camide güzel bilgiler ve ahlaklı olmayı da öğreniyoruz. Hocalarımızı ve camiyi çok seviyoruz. Camide arkadaşlarımızla birlikte hem Kur'an-ı Kerim okuyoruz hem de doyasıya eğleniyoruz. Karnelerimizi aldıktan sonra yaz tatilinde camiye geliyoruz. Camide hem Kur'an-ı Kerim hem de Hazreti Muhammed'in hayatını öğreniyoruz. Camide arkadaşlarımla birlikte sürekli Kur'an-ı Kerim okuyor, birbirimize ders veriyor ve birbirimizi çok seviyoruz. Kur’an-ı Kerim'i okuyor ve edepli olmaya çalışıyoruz. Eğer bizler Kur'an-ı Kerim’i henüz bu yaşta öğrenmeseydik, büyüdüğümüzde hiç öğrenemezdik.” ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluk verici olduğunu belirten İbrahim Halil Kırmızıgül de “Okullar tatil olur olmaz camiye koştuk. Camide Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz. Aynı zamanda Kur’an ezberi yapıyoruz. Peygamber Efendimizin ve sahabelerin hayatını da öğreniyoruz. Hocalarımızı seviyoruz ve hocalarımız bizimle çok iyi ilgileniyor. Teneffüs olduğunda eğleniyoruz. Camiye gelmek bize sıkıcı gelmiyor. Camiyi seviyoruz. Arkadaşlarımın da camiye gelmesini tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

Tatillerinin dolu dolu geçeceğini Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra manevi değerleri de öğreneceklerini ifade eden Fatma Betül Çemberlitaş da şunları söyledi:

Karnelerimizi aldık ve yaz tatiline girdik. Yaz tatili uzun bir zaman ve bu uzun yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmek için camiye geliyoruz. Camide Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler öğreniyoruz. Camiyi çok seviyoruz. Hocalarımızla birlikte güzel bilgiler ediniyoruz. Kur’an-ı Kerim'i daha fazla iyi öğrenmek ve tecvidimizi geliştirmek için arkadaşlarımla birlikte camiye geliyoruz ve camide çok güzel bir ortam var. Camide Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiğimizden dolayı günümüz güzel bir şekilde geçiyor.”

Kur'an kursunun açılmasını dört gözle beklediğini belirten Elif Kıran ise tüm arkadaşlarına da Kur’an eğitimi almaları için camiye gelmelerini tavsiye ederek, “Karnelerimizi aldıktan sonra bizim için uzun bir tatil dönemi başladı. Bu uzun yaz tatilini değerlendirebilmek için camiye geliyoruz. Camide dini bilgilerimiz hakkında bilgiler ediniyoruz ve Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Öğrendiğimiz bilgileri günlük hayatımızda tatbik etmeye çalışıyoruz. İslam dini hakkında bilmediklerinizi camide öğreniyoruz ve öğrendiğimiz bilgileri günlük hayatımızda uygulamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler