​Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 201 şüpheli yakalandı

​Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 201 şüpheli yakalandı

​Gaziantep'te gerçekleştirilen asayiş denetimleri ve trafik uygulamalarında, çeşitli suçlardan aranan 201 şüpheli yakalandı.

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelindeki asayiş uygulamalarının ve denetimlerinin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda, merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 98 şüpheliye uyuşturucudan, 81 şüpheliye hırsızlıktan, 384 şüpheliye de kabahatler kanunundan işlem, 67 yoklama kaçağına tebligat yapıldığı ve aranan 201 şüphelinin de yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, ruhsatsız silah ve tüfek, uyuşturucu madde, çalıntı araç ve motosiklet ile çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Şahinbey ilçesinde farklı tarihlerde ve mahallelerde 6 kişiyi yaralayarak gasp eden ve düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şahinbey ilçesinde bulunan bir camii ve bir işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında olayları gerçekleştirilen 4 şüphelinin kimliği tespit edildi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şehitkamil ilçesinin Hürriyet Mahallesinde de bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında evde yapılan aramada evin bodrumuna saklanan şüpheli A.B. suçüstü yakalandı.

Şüphelinin üzerinde yapılan aramada tornavida, pense, el feneri gibi hırsızlık aletleri ele geçirilirken, gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şehitkamil ilçesi 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde şüphe üzerine durdurulmak istenilen şüpheli araç “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Kovalamaca sonucu çalıntı malzemelerle birlikte yakalanan şüpheli gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesi Şirinevler Mahallesinde kamu binasına ait alanın çevresini koruyan tel örgüleri çalan hırsızlık şüphelileri suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan A.A. ve M.A. isimli şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şahinbey ilçesi Bülbülzade Mahallesinde H.K.isimli şüpheli bir iş yerinden plakası olmayan motosiklete klima yüklerken polisi görünce kaçmaya başladı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesi Humanız Mahallesinde de motosiklet çalan 2 şüpheli ile bir evden hırsızlık yapmaya çalışan şüpheli suçüstü yakalanırken, 3 şüpheli gözaltına alındı.

Selimiye Mahallesinde bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelinin R.Y. isimli şüpheli tespit edilirken, gözaltına alınan şüpheli emniyetteki işlemlerinin adliyeye sevk edildi.

Şahinbey ilçesinin Cengiztopel, Güneykent, Konak, Türktepe ve Karataş mahallelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 27 şüpheli gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Beydilli Mahallesinde ise A.K.isimli şüphelinin evinde yapılan aramada, 21.40 gram jamaika, bir adet hassas terazi ele geçirilirken, 3 şüpheli gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesinde yapılan çalışmalarda, H.C. isimli şüphelinin evinde ve bakkalında yapılan aramalarda  12.50 gr eroin maddesi ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesinde de daha önce “uyuşturucu ticaretinden” cezaevine giren ve yeni tahliye olan M.Ç. isimli şüphelinin Güneş Mahallesindeki evine düzenlenen operasyonda şüpheli 2 kişiye uyuşturucu satarken suçüstü yakalandı.

Şüphelinin üzerinden 14 gram metamfetamin ele geçirilirken, M.Ç. ve diğer 2 şüpheli gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesi Burak Mahallesinde elinde siyah poşetler bulunan bir şüphelinin elindeki poşetlerde yapılan aramada bin 200 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, şüpheli gözaltına alındı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.