Gaziantep’te çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Gaziantep’te çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

​Gaziantep'teki asayiş denetimlerinde çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalanırken, hırsızlık, uyuşturucu, dolandırıcılık, silah kaçakçılığı ve gümrük kaçağı sigara operasyonlarında ise gözaltına alınan 40 şüpheliden biri tutuklandı.

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelindeki asayiş uygulamalarının ve denetimlerin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 97 şüpheliye uyuşturucu bulundurmak, kullanmak ve ticaretini yapmaktan, 94 şüpheliye hırsızlıktan, 342 şüpheliye de Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılırken, aranan 219 şüphelinin de yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, ruhsatsız silah ve tüfek, uyuşturucu madde, çalıntı araç ve motosiklet ile çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

2 şüpheli dolandırıcılıktan yakalandı

Şahinbey ilçesi Değirmiçem Mahallesindeki bir işyerinde de, iş yeri sahibinin adını kullanarak iş yeri çalışanından 45 bin TL alarak dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheli, yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına altına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin adliyeye sevk edildi.

Kentte kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak, farklı tarihlerde yardım vaadi ile dolandırıcılık yapan şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

11 şüpheli hırsızlıktan gözaltına alındı

Öte yandan, merkez Şehitkamil ilçesi Zeytinli ve Şahinbey ilçesi Kocatepe mahallelerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılması için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında çevredeki güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu şüphelilerin Ç.B. ve E.B. isimli şüpheliler olduğu belirlendi.

Kimlikleri tespit edilen şüpheliler, adreslerinin belirlenmesi üzerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şehitkamil ilçesinde bulunan bir bağ evinde bir miktar para ve 2 adet cep telefonunun çalınması ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında şüphelinin çok sayıda suç kaydı bulunan V.D. olduğu belirlendi.

Adresi tespit edilen şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Şehitkamil ilçesindeki bir işyerinden meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda 2 şüpheli çalınan malzemeler ile birlikte yakalanırken, şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kentte bir aracın çalınmasıyla ilgili başlatılan çalışma kapsamında aracı çaldığı tespit edilen şüpheli düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şahinbey ilçesi Ulaş Mahallesinde bir aracı çalmaya çalışan şüpheli suçüstü yakalanırken, şüphelinin yapılan üst aramasında, 2 adet kesici alet, bir adet açma kapama tuşları bulunan elektronik kumanda, 3 adet farklı ebat ve modeller de araç anahtarı ve 21.66 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirilirken, şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şahinbey ilçesi Ertuğrul Gazi Mahallesinde bir evde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında olayın şüphelilerinin M.P. ve D.K. isimli şüpheliler olduğu belirlendi. Şüpheliler, evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şüphelilerden D.K isimli şüphelinin yapılan sorgusunda hırsızlık şüphelisi olarak firari olduğu tespit edilmesi üzerine, şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kentte farklı tarihlerinde meydana gelen oto ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelisi 2 şüpheli, düzenlenen operasyonda gözaltına alınırken, şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

17 şüpheli uyuşturucudan gözaltına alındı

Şehitkamil ilçesinde şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada ise 18 gram uyuşturucu madde ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirilirken 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şahinbey ilçesi Barak Mahallesinde durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenin bir şahıs polisi görünce kaçmaya başladı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüphelinin yapılan üst aramasında 180 gram reçine esrar maddesi ele geçirilirken, gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şahinbey ilçesi Ertuğrulgazi ve Mimar Sinan mahallelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 3 şüpheli gözaltına alınırken, operasyonlarda bir adet ruhsatsız tabanca, 16.69 gram metamfetamın ile 4 adet cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şahinbey ilçesi Düğmeci Mahallesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, 2 adet tabanca, bu tabancaya ait 2 adet şarjör ve 7 adet fişek,  28 gram metanfetamin madde ve 42 adet captagon hap ele geçirildi. Gözaltına alınan E.A. isimli şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şehitkamil ilçesi Aydınlar Mahallesinde şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada, aracın ön yolcu koltuk kısmında 3 kilo 900 gram metamfetamin maddesi ele geçirilirken, sürücü gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesi durumundan şüphelenilerek durdurulan bir şüphelinin yapılan üst aramasında, 15 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirilirken, şüphelinin yapılan sorgulamasında 16 suç kaydının olduğu, 7 ayrı hırsızlık olayının firarisi ve 14 ayrı suçtan da yakalama emri bulunduğu, ayrıca cezaevi firarisi olarak da arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesinde durumundan şüphelenilerek durdurulan 2 şüphelinin yapılan üst aramasında, 992 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 şüphelisi ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Kentte şüphe üzerine takibe alınan bir şüpheli araçta yapılan aramada, 11 kilo esrar ele geçirilirken, bir şüpheli gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesi Sanayi Mahallesinde şüphe üzerine durdurulan iki araçta yapılan aramada, 500 gram esrar ele geçirilirken, her iki araçtaki F. Y, A. Ö, H. Y, M. Ç. ve A. K. isimli şüpheliler, gözaltına alındı.

Gümrük kaçağı sigara ve akaryakıt operasyonunda 7 gözaltı

Şahinbey ilçesi Alaybey, Karagöz, Kolejtepe, Tekstilkent  ve Aydınbaba  mahallelerindeki bir işyeri 3 depo ve bir evde yapılan aramalarda toplam 30 bin 110 paket  gümrük kaçağı sigara, Şehitkamil ilçesi Ortadoğu Fuar Merkezi yanında bulunan bir TIR garajında bulunan bir araçta yapılan aramalarda ise, 3 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, 6 şüpheli gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Hoşgör Mahallesinde elinde siyah poşetler bulunan bir şüpheli polis tarafından durduruldu. Poşetlerde yapılan aramada bin 600 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, şüpheli gözaltına alındı.

Kaçak silah imalathanesine baskın: 3 gözaltı

Şahinbey ilçesi Ocaklar Mahallesinde bir evde kurusıkı tabancaların gerçek tabancaya dönüştürüldüğü ve uyuşturucu madde bulunduğunun tespit edilmesi üzerine eve operasyon düzenlendi.

Operasyonda evde yapılan aramada, silah yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirilirken, gözaltına alınan H. İ. A. ile T. A. isimli şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şahinbey ilçesi Konak Mahallesinde durumundan şüphelenilerek durdurulan bir şüphelinin yapılan üst aramasında bir adet parçalanmış şekilde ruhsatsız silah ve 15 adet fişek ele geçirilirken, şüpheli gözaltına alındı.

İLKHA


Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 219 şüpheli yakalandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.