​Gaziantep’te çeşitli suçlardan aranan 330 şüpheli yakalandı

​Gaziantep’te çeşitli suçlardan aranan 330 şüpheli yakalandı

​Gaziantep’te çeşitli suçlardan aranan ve haklarında toplamda 745 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalarda 330 şüpheli yakalandı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz ekim ayı boyunca kentte aranan şüphelilerin yakalanmalarına yönelik çalışma başlatıldığı belirtildi.

Çalışmalar sonucu çeşitli mahkemeler tarafından haklarında 357 adet yakalama kararı bulunan 330 şüphelinin yakalandığı belirtilen açıklamada, yakalanan şüphelilerin 71’inin ev ve işyerinden hırsızlık, 10’unun dolandırıcılık, 13’ünün yağma, 8’inin yankesicilik, 4’ünün kasten öldürme, 5’inin cinsel suçlar ve 219’unun da kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, hakaret, yaralama, cezaevinden firar, kaçakçılık ve uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından yakalandığı bildirildi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeyem sevk ediken şüphelilerin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulduğu ifade edildi.

Öte yandan, dolandırıcılık, yankesicilik ve kapkaç yöntemiyle hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 58 şüpheliden 33’ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kentte meydana gelen dolandırıcılık, yankesicilik ve kapkaç olaylarının aydınlatılması için geniş çaplı çalışma başlatıldığı, çalışma kapsamında bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu şüphelilerin kimliğinin tespit edildiği ve şüphelilerin düzenlenen operasyonla yakalandığı belirtildi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 33’ünün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulduğu, diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler