Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 45 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 45 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında ve denetimlerinde çeşitli suçlardan aranan 45 şüpheli yakalandı.

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde asayiş uygulamaları ve denetimlerinin devam ettiği belirtildi.

Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 24 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretinden, 6 şüpheliye hırsızlıktan, 70 şüpheliye de kabahatler kanunundan işlem yapılırken, aranan 45 şüpheli de yakalandı.

Denetimlerde, 56,86 gram metamfetamin maddesi, 7,68  gram esrar maddesi, 50 gram jamaika maddesi, 2,43 gram eroin maddesi, 6,93 gram bonzai maddesi,  1 adet extacy hap, 4 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı silah,  1 adet tüfek, 12 adet fişek, 4 adet kesici alet, 1 adet çalıntı motosiklet, 1 adet çalıntı bisiklet, 2 adet çalıntı araç, 1 adet tescilsiz motosiklet, 1adet hacizli yakalamalı araç, bin 308 paket gümrük kaçağı sigara, parçalanmış halde elektrik kabloları, çalıntı market ürünleri, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği düşünülen bir miktar para, yüksek miktarda sahte çek  ele geçirildi.

Kablo hırsızı suçüstü yakalandı

Şehitkâmil ilçesinde bir kamu kurumunun aydınlatma altyapısına zarar vermek suretiyle kablo hırsızlığı yapan şüpheli, şuçta kullanılan alet ve çalıntı kablolarla birlikte yakalandı.

Çok sayıda suç kaydı olan, “hırsızlık ve güveni kötüye kullanma suçlarından” da arandığı tespit edilen şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

7 şüpheli uyuşturucudan gözaltına alındı

Şehitkâmil ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen bir miktar ve uyuşturucu madde ticaretinden kazanıldığı düşünülen bir miktar para ile ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı.

Şehitkâmil ilçesi Sanayi Mahallesi Anafartalar Caddesi üzerinde şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada, bir miktar sentetik uyuşturucu, bir miktar sahte dolar ve 2 adet sahte bilezik ile bir bıçak ele geçirildi.  Araçta bulunan 3 şüpheli gözaltına alındı.

7 bin 620 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Şehitkâmil ilçesi Göllüce Mahallesi Şehit Mehmet Coşkun Caddesi üzerinde şüphe üzerine durdurulan şahsın elindeki siyah poşetlerde yapılan aramada, 330 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Şehitkâmil ilçesinde bir kargo aktarım merkezinde şüphe üzerine 9 adet kolide yapılan aramada; 7 bin 60 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Şahinbey ilçesi Kepenek Mahallesinde de bir şüphelinin evinde yapılan aramada ise 230 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.