Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te gerçekleştirilen asayiş uygulamaları ve denetimlerinde, çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalanırken, hırsızlık, uyuşturucu ve gümrük kaçağı sigara operasyonlarında da gözaltına alınan 37 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelindeki asayiş uygulamalarının ve denetimlerin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda merkez Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 66 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretini yapmak, 40 şüpheliye hırsızlıktan, 325 şüpheliye de Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılırken, aranan 80 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, ruhsatsız silah ve tüfek, uyuşturucu madde, çalıntı araç ve motosiklet ile çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Toplam 32 yıl 6 ay hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Çeşitli mahkemelerce hakkında 9 ayrı yakalama emriyle "kasten adam öldürmek ve fuhuşa aracılık etmek" suçlarından dolayı toplam 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 2013 yılından bu yana aranan S.S. isimli şüpheli ile "kasten adam öldürme" suçundan dolayı 15 yıl 6 ay hapis cezası bulunan M.B isimli şüpheli yapılan sıkı takip ve araştırmalar sonucu yakalandı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aranan 2 şüpheli yakalandı

Nizip ilçesinde terör, asayiş, narkotik ve kaçakçılık suçlarının önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla gerçekleştirilen "huzur uygulaması"nda 601 kişinin GBT sorgusu yapılırken, 149 araç ve 11 işyeri kontrol edildi.

Uygulamada, 2 aranan şüpheli yakalanırken, bir sahte plakalı araç tespit edilerek sürücüsüne de adli işlem yapıldı. 2 araç plakasına da idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

Elektrik kablolarını çalmaya çalışan 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Şehitkamil ilçesi Çağlayan Mahallesinde bulunan bir park içerisinde kilit taşlarını sökerek yer altından geçen elektrik kablolarını çalmaya çalışan 2 şüpheli, mahalle bekçileri tarafından suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Akü çalan şüpheli suçüstü yakalandı

Şehitkamil ilçesi 29 Ekim Mahallesinde park halinde bulunan bir araca zarar vererek aküsünü çalmaya çalışan şüpheli, mahalle bekçilerinden kaçmaya çalışırken kovalamaca sonucu çaldığı akü ile birlikte yakalandı.

Gözaltına alınan M. A. K isimli şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Motosiklet ve araç çalan 8 şüpheli yakalandı

Şahinbey ilçesi Serinevler Mahallesinde da şüphe üzerine durdurulan plakasız motosikletin, motor ve şase numarasında yapılan sorgulamada, motosikletin çalıntı kaydının olduğu tespit edildi. Sürücü gözaltına alındı.

Kentte farklı tarihlerde meydana gelen 2 farklı araç hırsızlığı olayında 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Nizip ilçesinde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, İstasyon Mahallesinde şüphe üzerine durdurulan plakasız motosikletin çalıntı olduğu tespit edilmesi üzerine 3 şüpheli gözaltına alındı.

İşyerinden hırsızlık yapan 5 şüpheli yakalandı

Şehitkamil ilçesinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında Başpınar Organize Sanayi Bölgesindeki bir işyerinde hırsızlık yaptıkları tespit edilen 2 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Çalışmaların devamında ise 2 şüphelinin daha gözaltına alındığı, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Şehitkamil ilçesi İncilikaya Mahallesinde bir bakkal dükkânında meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında, şüphelinin E.G. olduğu belirlendi. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Evden hırsızlık yapan şüpheli suçüstü yakalandı

Şahinbey ilçesi Barış Mahallesinde bulunan bir eve hırsızlık amaçlı giren şüpheli, suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelinin yapılan GBT sorgusunda ise farklı bir hırsızlık suçundan da arandığı tespit edildi.

Evden hırsızlık yapmaya çalışan 2 şüpheli yakalandı

Şahinbey ilçesi Yukarıbayır Mahallesi Yakup Dalaren Caddesi üzerinde bir evde hırsızlık yapmaya çalışan 2 şüpheli, çeşitli malzeme ve takım çantasıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Uyuşturucu operasyonunda 16 şüpheli yakalandı

Gaziantep merkezi ve İslahiye ilçesinde daha önce belirlenen 14 eve düzenlenen operasyonda yüksek miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesinin Vatan Mahallesinde bir eve düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alınırken, operasyonda bir adet hassas terazi, bir miktar metamfetamin ve eroin, bir adet ruhsatsız tabanca, 17 adet mermi, bir miktar para ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Dernek adı altındaki kumarhaneye baskın

Şahinbey ilçesi Karagöz Mahallesinde bulunan bir derneğe düzenlenen baskında aralarında dernek sorumlusunun da bulunduğu 4 şüpheli gözaltına alındı.

Ayrıca dernekte, sigara ihlali yapıldığı, açıktan alkol alındığı, derneğin kahvehane şeklinde dizayn edildiği, amacı dışında faaliyet gösterdiği gerekçesiyle yasal işlemlere başlanıldığı bildirildi.

Kentte 2 farklı işyerinde yapılan aramada, 920 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Şahintepe Mahallesinde ise şüphe üzerine durdurulan 2 şüpheliden, 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüpheliler ile ilgili başlatılan yasal işlemlerin devam ettiği bildirildi.

İLKHA


Çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Çeşitli suçlardan aranan 84 şüpheli yakalandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.