Gaziantep’te cezaevi firarisi kovalamaca sonucu yakalandı

Gaziantep’te cezaevi firarisi kovalamaca sonucu yakalandı

Gaziantep’te 2 ay önce hırsızlık suçundan hükümlü bulunduğu cezaevinden firar eden kişi, yaşanan kovalamaca sonucu polis tarafından yakalandı.

Gaziantep’te hırsızlık suçundan hükümlü bulunan kişi, 2 ay önce tutuklu bulunduğu cezaevinden firar etti. Nizip ilçesindeki bir evde gizlendiği tespit edilen şüpheli düzenlenen operasyon ile yakalandı.

Gaziantep Açık Cezaevinde hırsızlık suçundan hükümlü bulunan M.Y isimli kişi, yaklaşık 2 ay önce firar etti. M.Y'nin Nizip ilçesi Hafız Paya Mahallesi'ndeki bir evde saklandığını tespit eden polis, söz konusu eve operasyon düzenledi.

Operasyonda polisin geldiğini fark eden M.Y, pencereden atlayarak kaçmaya başladı. M.Y yaşanan kovalamaca sonucu yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyete götürülen M.Y, sağlık kontrolünün ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak tekrar cezaevine gönderildi.

Hırsızlık ve uyuşturucu operasyonunda 10 gözaltı

Öte yandan, kentte uyuşturucu satıcıları ve oto hırsızlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Konu ile ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte 2 otomobil ve oto teybi çalan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi. Çalışma kapsamında, güvenlik kamerası kayıtlarından 3 şüpheliyi tespit eden polis, şüphelilerin evlerine operasyon düzenledi.

Operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, biri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Şahinbey ilçesinin Vatan Mahallesi’nde  ise uyuşturucu satıcılarına yönelik 10 eve eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 700 gram esrar, 180 gram eroin, 60 gram metamfetamin, 20 adet uyuşturucu hap ile bir adet tabanca, bir adet pompalı tüfek, tabancaya ve pompalı tüfeğe ait fişekler ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.