Gaziantep'te Covid-19 nedeniyle bazı caddeler araç trafiğine kapatıldı

Gaziantep'te Covid-19 nedeniyle bazı caddeler araç trafiğine kapatıldı

Coronavirus salgını tedbirleri kapsamında Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte insan yoğunluğunun en fazla olduğu ve kentin en işlek caddeleri olan Karagöz, Hoşgör, Gaziler ve İnönü ile Suburcu caddelerine araç girişlerinin yasaklandığını duyurdu.

Kararın ardından, bugün İl Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, caddelerin giriş ve çıkışları ile bazı ara sokaklara girişleri demir bariyerlerle kapattı. Ekipler, saat 11.00 itibariyle bariyerleri çektikleri sırada gelen araçları geri çevirdi.

Trafik yoğunluğu yoğun olan caddeler 11.00 ile 16.00 saatleri arasında trafiğe kapatılırken, yayaların da ateş ölçümü yapıldıktan sonra geçişlerine müsaade edildi.

Kentin en işlek caddeleri trafiğe kapatıldı

Kentin en işlek caddelerinden biri olan Karagöz Caddesine gelen polis ve zabıta ekipleri, cadde girişini demir bariyerlerle kapatarak trafik akışını durdurdu. İki taraflı olarak caddenin trafiğe kapatılmasının ardından araçlarıyla caddeye gelen bazı sürücülere bilgilendirme yapan polis ve zabıta ekipleri, valilik kararı ve Covid-19 salgını nedeniyle caddenin trafiğe kapalı olduğunu söyledi.

Polis ve zabıta ekipleri, sosyal mesafeye uymaları için halkı sık sık uyarıyor

Caddelerin trafiğe kapatılmasının ardından polis ve zabıta ekipleri, caddelere park edilen araçların da kaldırılması için sürücüleri anonsla uyardı. Sadece yayaların çıkıp girmelerine izin verildiği caddelerde polis ve zabıta ekipleri araçlarından vatandaşlara sık sık sosyal mesafe kuralına uymaları ve zorunlu olmadıkça da sokağa çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Esnaf bu uygulama ile işlerinin daha da düşmesinden kaygılı

Caddelerin trafiğe kapatılmasıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Karagöz Caddesi esnafı, Covid-19 salgını nedeniyle trafik yoğunluğunun zaten günlerdir çok düştüğünü, birçok esnafın satış yapamadığı için dükkânını kapattığını ve bu kararın da işlerinin daha da düşüreceğini söylediler.

Caddenin tedbir amaçlı geçici olarak trafiğe kapatılmasının doğru bir karar olduğunu belirten cadde esnafından Fuat Nizamoğlu, ancak bu durumun esnaf olarak kendilerini ister istemez ekonomik olarak çok zorlayacağını belirtti.

Nizamoğlu, "Caddenin tedbir amaçlı kapatılması doğru ama zaten Coronavirus'ten dolayı yaşadığımız ekonomik sıkıntı büyüktü. Caddenin trafiğe kapatılması, ekonomi sıkıntımızı biraz daha artıracaktır. Zaten iş yoktu. Bu karar, sağlık için alınan bir karar… büyüklerimizin aldığı karara saygı duyacağız." dedi.

"Katı kuralların olmadığı her gün virüsün bitme süresini daha da uzatıyor"

Araç trafiğinin engellenmesinin yeterli olmadığını ve daha katı kuralların konulması gerektiğini ifade eden Adem Yılmaz ise "İnsanlar caddelerde dolaştığı sürece araç trafiğinin kapatılmasının bir anlamı yoktur. Virüs araçlardan değil, insanlardan bulaşıyor. O yüzden de daha katı kuralların olması lazım. Katı kuralların olmadığı her gün virüsün bitme süresi bir hafta daha uzatıyor. Bunu yetkililere özellikle söylüyorum." diye konuştu.

"Bu karar hepimizin sağlığı için alınan bir karar"

Taksici Hasan Yıldız da "Kararı olumlu buluyorum. Çünkü bu cadde de çok aşırı bir yoğunluk var. Bu yoğunluğu biraz azaltmak lazımdı. Biz de dâhil bu karara uymak zorundayız, yapacak bir şey yok. Bu karar hepimizin sağlığı için alınan bir karardı. Ben bugün çalışmasam da bir şey olmaz. Bu süreçte idare etmek lazım." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.