Gaziantep’te Covid-19 vakaları artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Covid-19 vaka sayısındaki artışa dikkat çektiği Gaziantep’te. cadde ve sokaklarda yoğunluk artmaya devam ederken, tedbirlere uymadığı gerekçesiyle 923 kişiye cezai işlem uygulandı.

Bakan Koca'nın haftalardır Coronavirus (Covid-19) vaka sayısındaki artışa dikkat çektiği Gaziantep'te cadde ve sokaklardaki yoğunlukta azalma yaşanmıyor. Salgının başladığı ilk günlerden beri vaka sayısı artmaya devam eden ve Türkiye'de vaka artış sayısı en çok olan iller arasında yer alan Gaziantep'te maske ve sosyal mesafe kuralları da göz ardı edilmeye devam ediyor.

Her gün binlerce kişiye sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle idari para cezası uygulanan kentte, cadde ve sokaklardaki yoğunlukta her hangi bir azalma yaşanmazken, Covid-19 kuralları hiçe sayılıyor. Covid-19 tedbirleri kapsamında maske takmanın zorunlu olduğu ve maske takmayanlara da 900 TL idari para cezasının verildiği kentte, sokaklardaki yoğunluk tedirginliğe yol açıyor.

Öte yandan, Coronavirus önlemleri kapsamında dün gerçekleştirilen denetimlerde sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle 923 kişiye idari işlem uygulandı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde sosyal mesafe ve maske denetimlerinin devam ettiği belirtildi.

Ayrıca karantina hükümlerine aykırı davrandığı belirtilen 3 kişiye idari işlem yapıldığı, denetlenen 154 iş yerinde ise herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı ifade edildi. 


Gaziantep’te Covid-19 vakaları artıyor

Gaziantep’te Covid-19 vakaları artıyor

Gaziantep’te Covid-19 vakaları artıyor

Gaziantep’te Covid-19 vakaları artıyor

Gaziantep’te Covid-19 vakaları artıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler