Gaziantep'te denetimlerde 263 araç trafikten men edildi

Gaziantep'te denetimlerde 263 araç trafikten men edildi

Gaziantep'te gerçekleştirilen trafik uygulamalarında yaklaşık 2 bin sürücüye trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası verilirken, 263 araç trafikten men edildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şehir merkezi ve şehirlerarası yollarda trafik uygulamalarının yapıldığı belirtildi.

5 bin 76 aracın kontrol edildiği uygulamalarda, 350 sürücü ve araç plakasına hız ihlalinden, 4 sürücüye ve araç plakasına hatalı şerit değiştirmekten, 49 sürücüye ve araç plakasına konvoy oluşturmak ve sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, bir araç sürücüsüne çevreyi rahatsız edecek şekilde abartı egzoz kullanmaktan, 624 sürücüye ve araç plakasına diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere bin 54 sürücüye ve araç plakasına cezai işlem yapıldı.

168 aracın trafikten men edildiği uygulamalarda, 26 sürücünün de belgesine el konuldu.

Öte yandan, şehir merkezi ve şehirlerarası yollarda gerçekleştirilen radar uygulaması denetimlerinde de toplam bin 150 araç ve sürücünün denetlendiği belirtildi.

Denetimlerde, 57 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 59 sürücüye muayene yaptırmamaktan, 646 sürücüye hız ihlalinden, 112 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten, 17 sürücüye sigorta yaptırmamaktan, 9 sürücüye emniyet kemeri takmamaktan olmak üzere 892 sürücü ve araca cezai işlem uygulanırken, 95 araç ise trafikten men edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler