Gaziantep'te düzenlenecek olan TEKNOFEST'e 84 ülkeden rekor başvuru yapıldı

Gaziantep'te düzenlenecek olan TEKNOFEST'e 84 ülkeden rekor başvuru yapıldı

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle yola çıkan dünyanın en büyük "Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020" Gaziantep'te organize edilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 22-27 Eylül tarihlerinde yapılacak TEKNOFEST sayılı günler kaldı.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda TEKNOFEST hakkında bilgilendirmede bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin, kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını, akıllı şehir ve teknolojik altyapının güçlenmesinde bir dönüşüm yaşatacağını belirtti.

TEKNOFEST'in yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle değişikliklere gidildiğini belirten Şahin, festivalin Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) gerçekleşeceğini ifade etti.

22 Eylül'de kortej yürüyüşü ile başlayacak TEKNOFEST'te, THK bünyesinde bulunan uçakların akrobasi gösterisinde bulunacağını belirten Şahin, festivalde, drone ve sürpriz yarışmaların, sergilerin, eğitimlerin ve uluslararası girişim zirvesinin yapılacağını söyledi.

"Birçok çocuk TEKNOFEST'ten sonra yeni bir döneme başlayacak"

TEKNOFEST'te ilk defa biyoteknoloji, inovasyon, tarım ve teknoloji ile çevre ve enerji başlıklarında yarışmaların düzenleneceğini belirten Şahin, "Pandemi ile birlikte insan sağlığını korumak için 'Ne yapmak gerek?' denildiğinde 'Durmayalım bu festivali yeni normale çevirelim.' dedik. Burada olanlar şehrin akıllı şehir altyapısında bir paradigma dönüşümü, şehri teknolojik altyapı ile kuvvetlendirme dönüşümü. İki merkezin yaptığı dene-yaplara baktığımız zaman bize fırsat verdiğini gösterdi. Büyükşehirde çocuk akademisinden tutun valimizin denetiminde dene-yap atölyelerinde birçok çocuk TEKNOFEST'ten sonra yeni bir döneme başlayacak. Bu bize büyük bir imkân ve fırsat verdi." dedi.

Festivalin 22 Eylül'de kortej yürüyüşü ile başlayacağını dile getiren Şahin, "Pandemiden dolayı sayısal olarak dikkatli olduğumuz, nerede yürünecek, kaç kişi ile yürünecek bunu planlıyoruz. Gelecek çocukların sağlığını koruyacak şekilde planlama yapıyoruz. Gelenleri özellikle kültür ve tarih yolunda yürüyecek şekilde planlıyoruz. Çalışma yaparken yeni normalde heyecanı nasıl çocuklara katarız diye baktık." ifadelerini kullandı.

"Gaziantep şu anda 3 bin 891 başvuru ile Türkiye birincisi"

56 kurumun ayrı katkı sağladığını belirten Şahin şunları söyledi: "Kim ne yapacak, bunları çalışıyoruz. Şehrin nasıl heyecanlandığı ve nasıl sahip çıktığını başvurular gösteriyor. Gaziantep şu anda 3 bin 891 başvuru ile Türkiye birincisi. İstanbul'da ki sayı 2 bin 655 oldu. TEKNOFEST bir milyon öğrencimizi heyecanlandırıyor, moral veriyor, motive ediyor, yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Ayrıca 84 ülkeden rekor bir başvuru var. Geçmiş yıllara göre katılımcı sayıları artıyor. Bu şehrin ve bu ülkenin akıllı şehirler, teknolojiyi kullanma konusunda kabiliyet ve kapasiteyi gösteriyor. Doğru bir iş yaptığınız zaman nasıl büyüdüğünü gösteriyor. Burada herkes elini taşın altına koydu. 15 gün bu şehri hazırlayalım gelin gibi süsleyelim, şehrin tanıtımına büyük katkı sağlıyor."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.