Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST heyecanı sürüyor

Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST heyecanı sürüyor

Üçüncü yılında Gaziantep'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020” üçüncü gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak.

Gaziantep'te TEKNOFEST 2020 etkinlikleri devam ederken, geleceğin teknoloji yıldızları, tasarladıkları projelerle festivalde bir araya geldi. Yarışmalarda dereceye girenler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle ödüllerine kavuşacak.

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağının artırılmasının hedeflendiği ve dünyanın en büyük “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020” büyük bir heyecanla devam ediyor.

İlk defa İstanbul’un dışında Gaziantep'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen TEKNOFEST 2020, üçüncü kez kapılarını açarken, festivalde ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri festivalde aylarca emek vererek hazırladıkları projelerini sergiliyor.

“Milli teknoloji hamlesi” sloganıyla yola çıkılan ve Türkiye toplumunun teknoloji üreten bir topluma dönüşmesinin amaçlandığı TEKNOFEST 2020, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ile birçok üniversitenin de desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirmeye ilgilerinin artırılmasının hedeflendiği festival, bu alanda çalışan binlerce gencin ürettikleri fikir ve projeleri hayata geçirebilecekleri önemli bir platform oluşturuyor.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) 3 gündür devam eden festivalde, geleceğin pilotları, mühendisleri ve girişimcileri büyük hayallerine kavuşmak için kıyasıya yarışıyor.

TEKNOFEST alanında incelemelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, TEKNOFEST'in kentte gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

TEKNOFEST’in ayakları yere basmayan bir festival olduğunu ve tüm heyecanıyla devam ettiğini ifade eden Gül, “TEKNOFEST’in şehrimizde gerçekleştirilmesi bizleri mutlu etti.”

TEKNOFEST’e Gaziantep olarak ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Gül, festivale katılan yarışmacılar bugün kente gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödüllendirileceklerini söyledi.

“Gençlerimizin gözlerinde heyecan ve azim görüyoruz”

TEKNOFEST’in tüm heyecanıyla devam ettiğini belirten Gül, “Gaziantep olarak Anadolu'da yapılan ilk TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Gaziantep'te öğrenciler TEKNOFEST için olağanüstü çaba gösterdiler. 4 bine yakın proje sunuldu. 100 tanesi finallere kaldı. Bu projelerin içerisinde Gaziantep'te yapılan projeler de var. Türkiye'nin birçok yerinden projeler sunuldu. Gençlerimizin gözlerinde o heyecanı ve azmi görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki festivalden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, çocuklarımız ve gençlerimiz daha özgüvenli olacak, Türkiye geleceğe daha güvenle bakan bir yapıda olacaktır.” dedi.

“TEKNOFEST Türkiye'nin en önemli markalardan bir tanesidir”

TEKNOFEST'e bu sene yoğun bir ilginin olduğunu belirten Gül, “TEKNOFEST Türkiye'nin en önemli markalardan bir tanesidir. Herkes çocuğunun burada olmasını ve kendisini burada görmek istiyor. Elektronik ortamda dijital ortamda olabildiğince TEKNOFEST’ i halkımıza göstermeye çalışıyoruz. Tüm Gaziantepliler olarak çok mutluyuz. Buraya gelen, emek harcayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. İyi ki geldiler, iyi ki katıldılar. İnşallah onlar da Gaziantep’i ve bu ortamı severek geri dönmüş olurlar.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de TEKNOFEST’in Anadolu'ya taşınmasının çok önemli olduğunu belirtti.

“İstanbul'un 3 katı yarışmayla büyük bir heyecan var”

TEKNOFEST’in Gaziantep’te düzenlendiği için çok mutlu ve onurlu olduklarını  belirten Şahin, “Bu festivalin İstanbul dışında ilk defa Gaziantep'te düzenlenmesi daha da önemlidir. Çünkü Gaziantep sanayi şehri ve aynı zamanda bir milyon genci olan bir şehirdir. Bu şehirde bu festival bize teknoloji açığımızı gideren, gençlerimizi buraya odaklayan çocuk akademilerinden, deneyap laboratuarlarına kadar büyük bir fırsat verdi. Şu an İstanbul'un 3 katı yarışmayla büyük bir şehirde büyük bir heyecan var. İnşallah tam bağımsız Türkiye hedefine giderken, burası büyük bir odak noktası olacak, öncülük yapacak. İnşallah buradan çıkan icatlar bizim bilim yolumuzu aydınlatacak, dünyanın en iyi ekonomisi olma yolunda ilerleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Ülkenin bütün gençleri buraya odaklandı”

Şahin, pandemi nedeniyle ziyaretçinin kabul edilmediği festivalde dijital ortamdan milyonlarca kişiye ulaştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“İki milyondan daha fazla kişinin kalbi burada atıyor. Pandemi süreci ile birlikte dijitalleşme daha fazla öne çıktı. Bütün dünyadan insanlar buraya odaklandı. Ülkenin bütün gençleri buraya odaklandı. Bütün şehrin kalbi burada atıyor. Dolayısıyla cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü yerine getirmiş olduk. Milyonlarca kalp burada fiilen görünmese de yürekleri burada atıyor.”

“Tam bağımsız Türkiye’ye en kısa bir zamanda ulaşmış olacağız”

Bilginin önemine dikkat çeken Şahin, “Bilgi kadar inanç, aşk, yaptığın işi severek yapmak, yüreğindeki heyecan ve mücadele ruhu da önemlidir. Ben burada bunu hissediyorum. Allah'ın izniyle bütün bu duygular birleştiğinde en büyük yatırım insana, beşeri sermaye olacak. İnşallah bunun altından büyük bir enerjiyle kalkacağız ve tam bağımsız Türkiye’ye en kısa bir zamanda ulaşmış olacağız. Geleceğimizden çok ümitliyim. Çocuklarımız ümitsizliğe düşmesinler. Bir Müslüman asla ümitsiz olmaz, hemen yeniden yeni hedeflere kilitlenir. Allah'ın izniyle biz bunu gençlerimizle birlikte başaracağız.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler