Gaziantep’te göçük altındaki mühendisi arama çalışmalarında 24 saat geride kaldı

Gaziantep’te göçük altındaki mühendisi arama çalışmalarında 24 saat geride kaldı

Gaziantep’te cami inşaatında iskelenin çökmesi sonucu göçük altında kalan inşaat mühendisini arama çalışmalarında 24 saat geride kaldı.

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesi Karataş Akkent Mahallesinde yapımı devam eden ve Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olması planlanan Akkent Camii inşaatında, dün akşam saatlerine doğru çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Arama çalışmalarına UMKE, AFAD, AKUT, ŞAH-KUT İHH, itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri katıldı.

Çöken ahşap iskelenin altında kalan Küçükcan’ı arama kurtarma çalışmalarında 24 saat geride kalırken, ailesi ve yakınlarının da endişeli bekleyişi sürüyor. Dün saat 15.30’da başlatılan arama kurtarma çalışmaları 28 saattir aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Dün geceden bu yana uzun uğraşlar veren ekipler, çöken iskelenin altında kalan Küçükcan'a ulaşmaya çalışıyor. Ahşap iskelenin inşaat alanından çıkarılması için iş makineleri de çalışmalara destek veriyor.

Olay sonrası zemine uzun ve kalın ebatta çok sayıda tahta düşmesi nedeniyle oluşan enkaz, ekiplerin çalışmalarında zaman zaman zor anlara da neden oluyor.

Boyutları nedeniyle tek parça halinde bulundukları yerden çıkartılamayan çok sayıda tahta parçası, iş makineleri ve testerelerle kesiliyor. Tahtalar taşımaya uygun hale getirildikten sonra elden ele tahliye ediliyor.

Ekiplerin yürüttüğü çalışmalara, arama kurtarma köpekleri, termal-kılavuz kameralar ve dronelerle de destek veriliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler