Gaziantep'te görme engelli kız kardeşler hafız olmak istiyor

Gaziantep'te görme engelli kız kardeşler hafız olmak istiyor

Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşayan doğuştan görme engelli kız kardeşler, en büyük hayallerinin hafızlık olduğunu söyledi.

Gaziantep'te, doğuştan görme engelli olan Türkan (26), Sibel (25) ve Hamide (13) Akçin kardeşlerin tek istekleri ve hayalleri, hafız olabilmek, kendileri gibi görme engelli hafızlar yetiştirmek. Görme engelli Akçin kardeşler, bu hayallerini gerçekleştirmek için bir hafızlık kursunun açılmasını istiyor.

Mahallelerinde ve İl Müftülüğü tarafından görme engelliler için açılan Kur'an kursunda tüm zorluklara rağmen en büyük hayalleri olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluk ve sevincini yaşayan Akçin kardeşler, şimdi ise hafız olmak istiyorlar.

Şehitkamil ilçesi Onat Kutlar Mahallesi'nde yaşayan ve doğuştan görme engelli olan Türkan, Sibel ve Hamide Akçin kardeşler, bu yıl İl Müftülüğü tarafından görme engelliler için açılan yaz Kur'an kursuna katıldı.

Burada braille alfabesiyle yazılan Kur'an-ı Kerim'i öğrenen Akçin kardeşlerin en büyük hayalleri ise ileride çok iyi bir hafız olabilmek.

Karanlık dünyalarını gönül gözüyle öğrendikleri Kur'an'ın nuruyla aydınlatan Akçin kardeşler, Kur'an-ı Kerim'le tanışmanın manevi hazzını yaşamakla birlikte, gönül gözleriyle Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor ve azimleriyle de herkese örnek oluyorlar.

Kardeşlerden Türkan Akçin, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin en büyük hayali olduğunu ve bu hayaline de kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ve şimdiki hayalinin ise hafızlık olduğunu söyledi.

İlk olarak mahallelerinde açılan bir kursa katıldıklarını anlatan Akçin, "Bundan 3 yıl önce mahallemizde Kur'an kursu açıldı ve Kur'an-ı Kerim'i bu kursta öğrendim. Bu yıl da İl Müftülüğünde açılan yaz Kur'an kursuna katıldım, bu kursta Kur'an-ı Kerim'i okumayı geliştirdim. Kur'an-ı Kerim'i okudukça çok mutlu oluyorum. Gerçekten içime bir huzur geliyor. Allah okumayan herkese de nasip etsin." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için hiçbir engel yoktur"

Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için bir engelin olmadığını ifade eden Akçin, "Hiç kimse engelinin arkasına sığınmasın. Hiç kimse 'biz, görme engelliyiz, Kur'an-ı Kerim'i okuyamayız' demesin. Çünkü bundan 3 yıl öncesine kadar ben de 'Kur'an-ı Kerim'i okuyamam' diyordum. Ama bu kursumuzda hocalarımızın yardımıyla Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendim. Ondan sonra anladım ki insan bütün kalbiyle istediği zaman Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için hiçbir engel yoktur. Herkes Kur'an-ı Kerim'i öğrenebilir. Görme engelli de, işitme engelli de olsanız hiç çekinmeden Kur'an-ı Kerim'i okuyun. Çünkü Kur'an-ı Kerim'i okuduğunuz zaman içinize bir huzur geliyor. Ben herkese Kur'an-ı Kerim'i öğrenmelerini tavsiye diyorum. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmemize yardımcı olan herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'i okuduğumuz zaman huzur buluyoruz"

Görme engelliler için bir hafızlık kursunun açılmasını istediklerini belirten Akçin, "Görme engeliler için bir hafızlık kursu açılırsa gerçekten çok mutlu oluruz. Böyle bir kursun olmasını istiyoruz. Kışın böyle bir kursunu açılacağını söylediler. Böyle bir kursun açılmasını gerçekten çok istiyoruz. Hayalim; hafız olmak, Kur'an-ı Kerim'i daha iyi öğrenmek. Kur'an-ı Kerim'in ilk emri 'oku' dur. Peygamber Efendimiz de Kur'an-ı Kerim'i okumamızı tavsiye ediyor. Kur'an-ı Kerim yüce Rabbimizin kitabıdır. Biz de Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek zorundayız. Çünkü bu bizim görevimizdir. Bu görevimizi yerine getirmek zorundayız. Kur'an-ı Kerim gerçekten bizim hayat kitabımızdır. Kur'an-ı Kerim bizim için çok değerli ve önemlidir. Kur'an-ı Kerim'i okuduğumuz zaman içimize huzur geliyor, mutlu oluyoruz. Kur'an-ı Kerim'i çok seviyoruz. Bir sıkıntımız olduğunda Kur'an-ı Kerim'i okuduğumuz zaman daha çok mutlu oluyoruz, huzur buluyoruz ve sıkıntımız gidiyor." şeklinde konuştu.

"Kur'an-ı Kerim'i daha iyi öğrenip hafız olmak isteriz"    

Gözlerinin görmemesinin Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesine ve hafız olmasına engel olmadığını vurgulayan Sibel Akçin de, "Kur'an-ı Kerim'i 3 yıl önce öğrendik. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmemiz için emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnsan Kur'an-ı Kerim'i okuyunca bir huzur buluyor, mutlu oluyor. Herkesin Kur'an-ı Kerim'i okumasını tavsiye ediyorum. Görme engelli olmak Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye engel değildir. Kur'an-ı Kerim Allah'ın kitabıdır. Kitabımızı öğrenmemiz gerekiyor. Dinimizi ve Peygamberimizi öğrenmemiz gerekiyor. Kur'an-ı Kerim'i okudukça insan huzur buluyor. Kur'an-ı Kerim'i okumak güzel. Biz, üç kız kardeşiz ve görme engelliyiz. İnşallah bizim için bir hafızlık kursu olursa çok iyi olur. Kur'an-ı Kerim'i daha iyi öğrenip hafız olmak isteriz. Benim hayalim; öğrendiklerimi etrafımdakilere öğretmek. İnşallah bunu başarırım." temennisinde bulundu.

Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için hiçbir engel tanımadıklarını belirten Hamide Akçin ise insanların yüce kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için bahane üretmemeleri gerektiğini belirtti.

"Engelliler de Kur'an-ı Kerim'i, dinimizi öğrenebilir"

Akçin, "Ben 4'üncü sınıfı bitirdiğimde öğretmenimiz bir kurs açmıştı. Bu kursa katıldım ve Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. Bu yıl da yaz Kur'an kursuna katıldım. Sağ olsun hocam bize Kur'an-ı Kerim'i tecvitli okumayı öğretti. Bu kursta Kur'an-ı Kerim'i daha iyi öğrendim. Kur'an kursunu çok sevdim ve Kur'an-ı Kerim'i çok seviyorum. Hafız olmayı düşünüyorum. Çünkü Kur'an-ı Kerim'i ezberlemeyi çok seviyorum. Peygamber Efendimiz de 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir buyurmuştur. Bundan dolayı Kur'an-ı Kerim'i çok seviyorum. Kur'an-ı Kerim'i okuyunca içime huzur geliyor. Kur'an-ı Kerim bizim kitabımızdır, bundan dolayı öğrenmek zorundayım. Engelliler de Kur'an-ı Kerim'i, dinimizi öğrenebilir. Engelli olsak bile Kur'an-ı Kerim'i okumalıyız. Çünkü hiçbir şey Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye ve okumaya engel değildir. İnsanoğlu olarak istediğimizde her şeyi başarabiliriz. Hafız olup cennete girmek istiyorum. Başkalarına da Kur'an-ı Kerim'i öğretmek istiyorum. İnşallah bir hafız hocası olurum. Başkalarının da hafız olmasına vesile olurum." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler