Gaziantep'te görme engelli öğrenciler için yaz Kur'an kursu kapanış programı düzenlendi

Gaziantep'te görme engelli öğrenciler için yaz Kur'an kursu kapanış programı düzenlendi

Gaziantep'te görme engellilere yönelik açılan yaz Kur'an kursuna katılan görme engelli öğrenciler için kapanış programı düzenlendi.

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" temasıyla Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kursları, yarın itibariyle sona eriyor.

Gaziantep İl Müftülüğü, yaz Kur'an kursuna katılan görme engelli öğrenciler için "2019 Yılı Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı" düzenledi.

Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, yaz boyunca kursta eğitim alan görme engelli öğrencilerin seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, Gaziantep'te görme ve bedensel engelliler için kurslar açtıklarını ve açtıkları kurslara engellilerin büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi.

Engellilere yönelik böyle güzel bir hizmeti yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını ve bundan dolayı da Allah'a şükrettiklerini dile getiren Aydın, hayat kitabımız olan Kur'an Kerim'den hiç kimsenin mahrum kalmaması için yaz Kur'an kursları kapsamında görme engellilere de Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiklerini belirtti.

Aydın, "Evet, iki aylık bir süreç içerisinde hem görme hem de bedensel engelli öğrencilerimize yönelik Kur'an kursu eğitimini verdik. İl Müftülüğümüz bünyesinde Fatih Hoşgör Kur'an Kursumuzda görme engelli erkek öğrencilerimize yönelik sınıflar açıldı. Bu sınıflar çok büyük bir önem arz ediyor." dedi.

Aydın, "Peygamberimizin döneminde de hem bedensel hem görme hem de işitme engelli sahabeler vardı. Peygamberimizin etrafında da yer alan engelli sahabelere karşı tavrı nasıl olmuştur ve Kur'an-ı Kerim'de yer alan Abese Suresi'nde Rabbimiz bize bunu gösteriyor. O dönemde âma olan bir sahabe Peygamberimizin yanına geliyor ama Peygamberimiz kendisiyle pek ilgilenmiyor ve Ayet-i Kerime Peygamber olsa bile Peygamberimizi uyarmaya geliyor. Bu Ayet-i Kerime de Peygamberimiz nezdinde her birimizi uyarıyor. Aslında bu Ayet-i Kerime, engelin bedensel ve zihinsel engelde olmadığını, engelin zihinlerde ve davranışlarda olduğunu bizlere gösteriyor. İsteriz ki zihinlerimizde ve gönüllerimizde oluşturduğumuz o engelleri kaldırıp, toplumun bütün katmanlarıyla birleşerek ve bütünleşerek her birimiz için faydaya dönüşen güzel hizmetleri üretebilmektir. Bizim arzumuz ve temennimiz budur." ifadelerini kullandı.

GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız ise Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere İl Müftülüğüne, engellilere yönelik açtıkları bu tür kurslardan dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından görme engelli öğrenciler, kurs boyunca ezberledikleri Hadis-i Şerifleri Türkçe anlamları ile okudu.

Program, görme engelli kız öğrencilerin seslendirdiği ilahilerle sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.