Gaziantep’te hayırsever aile yatılı hafızlık Kur’an kursu yaptıracak

Gaziantep’te hayırsever aile yatılı hafızlık Kur’an kursu yaptıracak

Gaziantep’te hayırsever iş adamı Ökkeş Eruslu tarafından hafız adaylarının eğitim alacakları yatılı hafızlık Kur’an kursu yaptırılacak.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Şahinbey Kaymakamlığı, Gaziantep İl Müftülüğü, Şahinbey İlçe Müftülüğü, Şahinbey Belediyesi ve hayırsever Ökkeş ve Kahraman Eruslu arasında Şahinbey ilçesinde yaptırılacak kurs için protokol imzalandı.

Valilikte düzenlenen törende konuşan Vali Davut Gül, Eruslu ailesine ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Eruslu ailesinin hayır hasenat konularında önde giden ailelerden biri olduğunu dile getiren Gül,  “Hayırseverimiz Ökkeş Eruslu hem hayır işlerine önderlik ediyor hem organizasyonlarda görev alıyor hem de kendisi maddi olarak katkıda bulunuyor. 70 kişilik Hafızlık Kur’an kursunun ilimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Yardımcısı Alper Çiftçi ile Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, hafızlık Kur’an kursunun Gaziantep’e hayırlı olması temennisinde bulundu.

İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ise hayırsever iş adamı Ökkeş Eruslu’nun geçmişte de Gaziantep’e önemli eserler kazandırdığını ifade ederek hafızlık Kur’an kursunun da bunlardan bir tanesi olduğunu belirtti.

Hazırlar, yapılacak Kur’an Kursu hakkında bilgi vererek, “Hafızlık Kur’an kursu yapılacak yerin hemen yanında hem imam hatip hem de cami var. Kurs da bunların arasında olacak. Burada hafızlık yapan yavrularımız imam hatipe gitme imkânı bulacak ve yanındaki camide de tatbikat yapma imkânı bulacak. Gaziantep üreten gelişen bir şehir olmanın yanında paylaşan bir şehir. Kazandığını insana, eğitime, hayra yatırım olarak döndüren bir şehir.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Gaziantep ve Şahinbey’de böyle müesseselerin çoğalmasının gençlerin vatanını ve milletini seven gençler olarak yetişmesi noktasında büyük katkı sağlayacağını ifade ederek hayırsever Eruslu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hayırseverler Ökkeş ve Kahraman Eruslu da, “Cenab-ı Hak kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden daha hayırlı kılsın. Allah’ın rızasına uygun hayırlar yapmayı cümlemize nasip eylesin. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Allah sayılarını arttırsın.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahinbey ilçesi Kahvelipınar Mahallesinde 70 kişi kapasiteli olarak yaptırılacak hafızlık Kur’an kursu için imzalar atıldı.

Kur'an Kursunun isminin ise Ökkeş Eruslu Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu olacağı bildirildi.


Hayırsever aile yatılı hafızlık Kur’an kursu yaptıracak

Hayırsever aile yatılı hafızlık Kur’an kursu yaptıracak

Hayırsever aile yatılı hafızlık Kur’an kursu yaptıracak

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler