Gaziantep'te hırsızlık ve silah kaçakçılığı operasyonu: 8 tutuklama

Gaziantep'te hırsızlık ve silah kaçakçılığı operasyonu: 8 tutuklama

Gaziantep'te düzenlenen operasyonda hırsızlık ve silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Gaziantep'te düzenlenen operasyonda hırsızlık ve silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte farklı zamanda meydana gelen hırsızlık olaylarının şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Çalışma kapsamında hırsızlık olaylarının gerçekleştiği bölgede bulunan güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi ve görgü tanıklarının ifadeleri sonucu, şüphelilerin S.Y, R.Ç, S.A, N.Y ve E.K olduğu belirlendi.

Evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden, S.Y ve S.A çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şahinbey ilçesi Ünaldı Mahallesi'nde bir araçtan yapılan hırsızlık ile ilgili R.U.B ve H.K. isimli şüpheliler evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İlçenin Perilikaya Mahallesi'nde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili ise firari C.U. isimli şüpheli evine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. C.U. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Gaziantep merkezli 3 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda silah kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yurt dışından kaçak yollarla getirilen silah, mermi ve silah parçalarını piyasaya sürdüğü belirlenen 6 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattığı belirtildi.

Teknik ve fiziki takip ile istihbarat çalışmasının ardından Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de tespit edilen 6 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Adreslerde yapılan aramada; 7 tabanca, 9 kurusıkı tabanca, 2 av tüfeği, 2 bin 123 tabanca fişeği, 375 fişek, 45 tabanca şarjörü, çok sayıda tabanca ve tüfek parçaları ile kurusıkı tabancaları gerçek tabancalara çevirmede kullanıldığı değerlendirilen aletler ele geçirildi.

Gözaltına alınan A.B, M.B, İ.A, S.E, H.S. ve A.K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.

Ayrıca, Şahinbey ilçesinin Onur Mahallesi'nde durumundan şüphelenilen V.K. isimli şüphelinin yapılan üst aramasında ve evinde yapılan aramalarda, bir miktar sentetik uyuşturucu, uyuşturucu hap, esrar, bir adet hassas terazi, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 2 bin 200 TL, 4 adet kesici alet, 4 adet kurusıkıdan çevirme tabanca ve 3 adet şarjör ele geçirildi. 

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.