Gaziantep’te kar yağışı sonrası başlatılan çalışmalar devam ediyor

Gaziantep’te kar yağışı sonrası başlatılan çalışmalar devam ediyor

Gaziantep’te etkili olan kar yağışı sonrasında belediye ekipleri, kent genelinde başlattıkları kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışının ardından, karla mücadele çalışması başladı. Gaziantep’te gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından, belediye ekipleri tarafından başlatılan karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Karla mücadele çalışmaları kapsamında bazı işlek caddeler, okul ve hastane yolları, bazı ana arterleri temizleyen ekipler, minibüs güzergâhlarını ulaşıma açık tutmak için çalışmalar yaptı ve iş makineleri ile temizleme çalışmaları yapıldıktan sonra yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.

Kar yağışının artmasıyla birlikte artan uygunsuz koşulları ortadan kaldırmak için ekipler, ana cadde ve yolların yanı sıra eğimli bölgelerde, kaza riski görülen yokuşlar ile merkeze uzak mahalle ve mahalle içi yollarda tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Kar yağışı öncesi Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu “Karla Mücadele Ekibi” ile şehrin ulaşım ağında meydana gelecek olumsuzlukların önüne geçerken trafik akışının sağlanması adına bulvar, cadde, sokak ve kaldırımları tuzlayıp biriken karları temizliyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Karla Mücadele Ekibi oluşturdu. 345 kişilik ekip 25 tuzlama robotu, 15 greyder, 12 loder, 30 beko loder ve 20 kamyonetle kentte kar yağışının etkili olmasıyla beraber çalışmaya başladı.

Yollarda, kaldırımlarda ve kırılma riskine karşı ağaçlarda biriken karlar temizlendi. Öte yandan kapalı köy yollarının açılması için greyderler gönderildi.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi de vatandaşlara uyarıda bulunarak sayaçlarda olası donmalara karşı müdahale edilmeden 153 ihbar hattının aranması gerektiğini hatırlattı.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kar yağışı ile birlikte çalışmalara başladıklarını söyledi.

Gece yarısından sonra başlayan yoğun kar yağışına karşı vatandaşların yaşam kalitesini temin etmek için bütün gece ekiplerin aralıksız çalıştıklarını belirten Şahin, “Gaziantep’in trafik alanlarını ve ulaşım araçlarımızı gözlemliyoruz; takip ediyoruz. Nerede tıkanma varsa anında teknik ekiplere bilgi geçiliyor. Bütün gece kar yağdı ve yıllardır böylesine güçlü bir kar yağışı görmemiştik. Ama biz hazırlıksız yakalanmadık. Zaten kar yağışı ihtimaline karşı gerekli hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Şehrin ulaşım güvenliğini sağlamak adına sabaha kadar teknik ekibimiz uyumadı, çalıştı. Tüm kavşaklarımız, ana arterlerimiz şu anda açık.” diye konuştu.

Şahinbey Belediyesi’nden kar yağışına anında müdahale

Şahinbey Belediyesi de şehri etkisi altına alan kar yağışına karşı tuzlama, kar küreme çalışmaları ile trafik akışının ve vatandaşların yaşamlarının sorunsuz devam etmesini sağladı.

Kar temizle çalışmalarını yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kar yağışını fırsat bilerek kendini dışarı atan çocuklarla kartopu oynadı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak gerek yaya trafiğini gerekse de araç trafiğini olumsuz yönde etkileyecek yoğun kar yağışlarına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Tahmazoğlu, “Gaziantep’imize 2020-2021 sezonun ilk karı yağdı. Her yıl 25 aralıkta kar yağışı gerçekleşirdi. Ancak bu yıl yaklaşık bir ay gecikme ile geldi. Hem çiftçilerimiz hem de bizler rahmeti ve kar yağışını dört gözle bekliyorduk. Çünkü çiftçilerimize 10 bin ton yem, tohum ve gübre dağıtmıştık. Çiftçilerimizin gözü kar yağışındaydı. Kar yılı ‘var yılı ve bereket yılı’ demek. Şahinbey Belediyesi olarak ekiplerimiz kar yağışına karşı hazırlıklıydı ve geceden bu yana bu yağışı bekliyorduk. Gece ilk kar yağışının başlamasıyla birlikte ekiplerimiz kar temizleme ve yol açma çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımızın ulaşımını rahatlatmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.” dedi.

Kentte etkili olan kar yağışının ardından yoğun bir mesai başlatan karla mücadele ekiplerini sahada ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise şunları söyledi:

“Gaziantep’te beklenen kar çok şükür geldi. Gece saat 02.00’dan itibaren tüm ekip arkadaşlarımız sahada çalışma yürütüyor. Hava tahmini raporları takip edilerek herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için geceden tuzlama çalışması başlattık. Ekiplerimiz, tuzlama çalışmalarını yağış öncesinde başlatmışlardı. Çok şükür şu anda ana arterlerimizde herhangi bir sıkıntı yok. Ekiplerimiz, kar yağışının ağaçlarımıza zarar vermesini engellemek amacıyla gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar. Ağaç üzerlerinde biriken karlar, ekiplerimiz tarafından özenle temizleniyor. Çalışmalarımız gün boyu devam edecek. Geceki ekiplerimiz şimdi dinlenmeye geçti, diğer ekip arkadaşlarımız görevi devraldılar. Gece de ekip arkadaşlarımız çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Tuz stoklarımızda, makine ve ekipmanlarımızda bir sıkıntı yok. Büyükşehir Belediyemiz ile koordinasyon içerisinde yapılan görev dağılımına göre çalışma yürütüyoruz. Yayalarımızın da herhangi bir sıkıntı yaşamaması için kaldırım temizleme ekiplerimiz çalışıyor. Ben, tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan, zorda kalmadıkça evden çıkmamalarını rica ediyorum. İnşallah bu rahmet, bize su olarak dönecek.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler