​Gaziantep’te kazanan AK Parti oldu

​Gaziantep’te kazanan AK Parti oldu

​Gaziantep’te kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve merkez Şahinbey, Şehitkamil ile diğer 4 ilçede AK Parti kazanırken, bir ilçeyi MHP ve iki ilçeyi de CHP kazandı.

Gaziantep'te seçimin kazananı AK Parti oldu. Kentte kesin olmayan seçim sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığını, merkez Şahinbey, Şehitkamil ile Nizip, İslahiye, Nurdağı ve Yavuzeli ilçelerinde yeniden AK Partili adaylar kazandı. Oğuzeli ilçesini cumhur ittifakının adayı, Araban ve Karkamış'ta da CHP'nin adayları kazandı.

Gaziantep’te bir milyon 227 bin 454 seçmen 5 yıl boyunca kenti yönetecek olan belediye başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Karkamış ve Araban dışında Cumhur ittifakının adayları Büyükşehir ve 7 ilçede seçimi kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 53,68 oy oranı ile tekrar belediye başkanı seçilirken, merkez Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da oy oranı arttırarak yüzde 60,19 ile kendi rekorunu kırarken, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise 53,50 ile oyunu yükselten isim oldu. 

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin 53,68, DSP'den aday olan Celal Doğan 25,41, İyi Parti ve CHP ittifakı adayı Ejder Demir 16,53 oy aldı. Saadet Partisi adayı Mehmet İslam 0,52 oy ile alırken, BTP adayı Mahmut Özdemir de 281 kişinin oyunu alabildi.  

Kesin olmayan sonuçlara göre Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve kentin 9 ilçesinden 6’sını kazanan AK Partililer il binasında kutlama yaptı.

"Herkesin belediye başkanı olacağım"

Parti binasında partililere seslenen Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, "Gaziantep çok önemli bir şehir, yükselen bir şehir. Hep beraber bu şehri yükseltmeye devam edeceğiz. Bana oy veren veya vermeyen herkesin belediye başkanı olacağım. Sandıktan çıkan sonuca hepimiz saygı duyuyoruz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.