Gaziantep’te meslek edindirme eğitimi verilecek

Gaziantep’te meslek edindirme eğitimi verilecek

​Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi ile İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü arasında bin 695 kişinin meslek sahibi olabilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Şahinbey Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, düzenlenen kurslara katılacak kursiyerlerin meslek sahibi olabilmeleri için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Merkez Şahinbey Belediyesi ile İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü arasında düzenlenen işbirliği protokolü kapsamında 20 sosyal tesiste, 25 farklı branşta bin 695 kursiyere meslek edindirme eğitimi verilecek. Kursiyerler, eğitim süresi boyunca günlük 25 TL ücret alacaklar.

Protokol imza töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü ile imzaladıkları işbirliği protokolü çerçevesinde 20 sosyal tesiste ve 25 farklı branşta bin 695 kursiyere meslek edindirme eğitimi verileceğini söyledi.

Tahmazoğlu, bir kişiye meslek öğretmenin ve onun belgesini vermenin kendisini ayrıca mutlu ettiğini belirterek, bu güne kadar 111 bin 482 kişiyi meslek edindirme kurslarından faydalandırarak mezun ettiklerini belirtti.

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin ise titiz bir çalışma ile birlikte bu tür mesleki eğitim kurslarının düzenlendiğini belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanımızla birlikte çok anlamlı mesleki eğitim kursları düzenliyoruz.  İlimizin şartlarına ve iş gücü verilerine bakarak, hangi meslek için eğitim kursu yapılacağına ilişkin değerlendirme yapıyoruz. Bunun için Şahinbey Belediyesi ile yeni bir protokol imzaladık ve bu protokol çerçevesinde bin 695 kişi meslek edindirme kurslarından faydalanacak.” dedi.

Protokol imza törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.