Gaziantep’te normalleşme süreci hazırlıkları başladı

Gaziantep’te normalleşme süreci hazırlıkları başladı

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) ile mücadelede geçilecek normalleşme süreci öncesi kentteki hayvanat bahçesi, park, tarihi semtler, mesire alanları ve müzelerde yeni düzenlemeler yapıldı.

Dünyayı ve Türkiye’yi kısa sürede etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı verilen ulusal mücadelede yeni safhaya girildi. 1 Haziran itibariyle yeni normalleşme sürecinde şehirlerarası ulaşım yasağının kaldırılması ve sokağa çıkma yasaklarının kademeli olarak son bulmaya başlamasıyla turizm sektöründe de yeni bir dönem başlıyor.

Tarihi, kültürü ve gastronomisiyle ulusal ve uluslararası alanda dikkatleri üstüne çeken Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm bölgelerinde yürütülen salgın sonrası yeni kurallara uygun yapılan düzenlemeler tamamlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erdem Güzelbey, Genel Sekreter Sezer Cihan ve Kent Estetiği Daire Başkanı Gazi Kördeve, son hazırlıkları yerinde inceledi.

Şehir parkları, Gaziantep Kalesi ile çevresinde bulunan tarihi semt, büyükşehir bünyesindeki müzeler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve mesire alanındaki yeni normalleşmenin beraberinde getirdiği sosyal mesafe ve hijyen kurallarına yönelik çalışmalar denetlendi. Alleben Göleti de ise pandemi sonrası açılışa hazırlanırken, planlanan su ve ışık gösterisi tamamlandı. Gösteri, akşamları ziyaretçilerine renkli anlar yaşatacak.

Yeni dönem ile müzeler, bilet gişesinden itibaren bütün binalarda sosyal mesafeye göre yeniden düzenlendi ve hijyen çalışmaları tamamlandı. Parklar, salgına göre tasarlanarak eksiklikleri giderildi.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin gişeleri önünde sosyal mesafe daireleri hazırlandı.

Girişte ve bahçe içerisinde el dezenfektanları konulurken, mesire alanlarında dezenfekte çalışmaları tamamlanarak sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlendi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen şehirdeki peyzaj ve tamir işlemleri tamamlanıyor.

“Gaziantep tekrar güzel günlerine kavuşacak”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erdem Güzelbey, 1 Haziranla yeni bir sürece girildiğini hatırlatarak, “Başkanımızın direktifleriyle eksiklikleri tamamladık. Son saha kontrollerini de tamamlıyoruz. Gelen ziyaretçileri memnun edeceğiz. Gaziantep tekrar güzel günlerine kavuşacak.” dedi.

Güzelbey, salgın sonrası Alleben Göleti için özel çalışma yapıldığının altını çizerek, “Bu alanların pandemi yüzünden kullanımı yüzde 50 olarak gerçekleştirecek. Burada bazı tamponlar oluşturulacak. Bazı yerlerde mangal yapılamayacak. Yeni projelerde devam edecek. Her sene yenilikler yaparak bu bölgeyi aktif tutmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yürütülen son çalışmalar hakkında bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan da, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bilgisi ve talimatlarıyla son kontrol ve çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Cihan, pandemi sürecinde kapalı kalan ve yeni normalleşmeyle beraber kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanan Alleben Göleti için özel bir proje hazırlandığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu seneki yağışlar ve aldığımız tedbirlerle su seviyemiz maksimum oldu, fazla suyu Alleben Deresi’ne aktararak çevresindeki ağaçların sulamasını yapıyoruz. Öte yandan özel bir çalışma yaparak su ve ışık gösterisi hazırlandı. Piknik için gelenlere akşamları güzel bir su ve ışık gösterisi sunacağız. Son kontroller yapıldı, herhangi bir sorun yok. Suyun boyu yer yer 60 metre oluyor. Etraftaki bütün piknik alanlarının bakım ve onarımı bu arayı fırsat bilerek tamamlandık. Burada bu alanları kullanırken sosyal mesafeye uymak ve maske takmak sağlığımızla geleceğimiz için önemli. Bu alanları titizlikle kullandıkça daha iyi olacak. Gerekli tedbirleri belediye olarak aldık.”


Gaziantep’te normalleşme süreci hazırlıkları başladı

Gaziantep’te normalleşme süreci hazırlıkları başladı

Gaziantep’te normalleşme süreci hazırlıkları başladı

Gaziantep’te normalleşme süreci hazırlıkları başladı

Gaziantep’te normalleşme süreci hazırlıkları başladı

Gaziantep’te normalleşme süreci hazırlıkları başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.