Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

6 Eylül pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze eğitim öncesi Gaziantep’teki okullarda son hazırlıklar tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların yüz yüze eğitime hazır hale getirilmesi için il müdürlüklerine gönderdiği yazının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de okullar yüz yüze eğitim için hazır hale getirildi.

Covid-19 salgını ile birlikte birçok öğrenci ilk defa çevrimiçi eğitim ile tanışırken geçtiğimiz yılın büyük bölümünü evde geçiren öğrenciler, bu yıl okulların açılması için gün sayıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların 6 Eylülde açılacağını açıklamasının ardından öğrenciler ve veliler de tatlı telaş başladı.

Uzaktan eğitim nedeniyle okuldan uzak kalan öğrenciler, 6 Eylül itibariyle okullarına ve arkadaşlarına kavuşacak olmamın sevincini yaşıyor. Okulların Covid-19 kurallarına göre eğitim ve öğretim vereceği açıklandı.

Bu kapsamda Gaziantep’teki okullarda dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Ekipler öğrencilerin ortak kullandığı alanlar, sıralar, koridorlar ve lavabolar gibi okulların tüm noktalarında özenle temizlik çalışmaları yaparken öğrenciler için hazırlanan maskeler de sınıflarda yerini aldı.

Kentteki okulların girişlerine ve her sınıfa dezenfektan yerleştirilirken öğrencilerin temiz bir ortamda ders yapabilmesi için tüm çalışmalar tamamlandı.

Haftanın 5 günü yüz yüze eğitimin yapılacağı okullarda temizliğe büyük özen gösterilirken Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, sürece ve çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

6 Eylül pazartesi gününden itibaren yüz yüze eğitimime tamamen geçileceğini belirten Tepe, okulların yeni eğitim öğretime hazır hale getirildiğini ve öğrencileri okula beklediklerini söyledi.

Okullarda yapılan hazırlıkların yanı sıra yüz yüze eğitim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Tepe, velilerin rahatlıkla çocuklarını okullara gönderebileceğini ifade etti.

6 Eylül pazartesi gününden itibaren okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağını belirten Tepe, “Sayın Bakanımız da okulların 6 Eylülde açılacağını ilan etti. İlan ettiği tarihten itibaren biz öncesinden de hazırdık ama eksiklerimiz neler, unuttuklarımız var mı diye bütün il ve ilçe yöneticisi arkadaşlarımızla beraber tüm okulları tek tek geziyoruz. Gördüğümüz aksaklıklar varsa onları hemen tamamlıyoruz. Hazır olanlar varsa onlara hemen teşekkür ediyoruz. Şu anda da hijyen koşulları anlamında bütün okullarımızın hem altyapısı hem malzemesi her türlü eksiği tamamlandı.” dedi.

“Okullardaki gerekli tüm tedbirleri aldık”

Okullardaki tüm sınıflarda öğretmenlere, öğrencilere yönelik hijyen şartlarının sağlandığını ve hijyen malzemelerinin tedarik edildiğini belirten Tepe, “Bilgi noktasında da öğretmenlerimiz, velilerimiz ve idaremiz, çocukların salgın döneminde hangi kurallara uyacağı, nelere dikkat edeceği ile ilgili hepsi bilgilendirildi. Bu eğitimlerimizi geçen yılda verdik, bu yılda hem çocuklarımıza hem de velilerimize vermeye devam edeceğiz. Bir hatırlatma amacıyla çocuk ve velilerimize okula gelirken uymaları gereken kuralları ve hijyen kurallarına uymalarını rica edeceğiz. Salgının yayılmasını önlemek için bu çalışmalarımızı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızı özlemle bekliyoruz”

Öğrencileri çok özlediklerini belirten Tepe, “Bir bahçede kuş cıvıltısının eksik olması nasıl ki bahçeyi bahçe olmaktan çıkarırsa öğrencilerimiz olmazsa okullarda anlamını yitiriyor. Biz, bu anlamda hem çocuklarımızı hem de öğretmenlerimizi çok özledik. Çocuklarımızı özlemle bekliyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde çok ciddi çalışmalar yaptık. Gaziantep bu ağır sınavı çok başarılı bir şekilde geçti. Hem tablet dağıtımında hem tabletlerin interneti konusunda hem internetin çekmediği köylerde internet altyapısının sağlanması konusunda hem kenar mahallelerimizdeki okullarımızda kurduğumuz EBA destek noktaları ile hem bilgisayar hem internet konusunda çok başarılı sınav verdik. Yine çevrimiçi deneme sınavları yaptık. Soru bankalarını biz çevrimiçine aldık, videolarını ve çözümlerini hazırladık. Açıkçası çocuklarımızı akademik hem de sınavlara hazırlık olarak çok iyi eğittiğimizi düşünüyorum. Herkesin mutlaka eksiklikleri vardır, bizimde eksikliklerimiz olabilir. Ama biz gerçekten diğer illere göre çok iyi bir durumda olduğumuzu gördük. Bu sonuçlara da yansıdı.” şeklinde konuştu.

“Salgın sürecindeki dönemin telafisini yapacağız”

Hiçbir eğitim modelinin yüz yüze eğitimin yerini almadığının altını çizen Tepe, “Bir çocuğun gözlerinin içine bakarak ders anlatmak başka, ona bir şeyler anlatmak ve dinlemek bir başkadır. Eminim çocuklar için de aynı durum söz konusudur. Çocuklarda arkadaşlarından uzakta evlerin içerisinde kaldılar. Belki ciddi sıkıntılar yaşadılar. İnşallah geçmiş bir buçuk yılın bütün telafisini sosyolojik, psikolojik, akademik anlamda telafisini yapacağız. Her anlamda bu sürecin telafini yapacağız. Çocuklarımızı inşallah çok güzel bir geleceğe ulaştıracağız.” diye konuştu.

“Velilerimiz aşı olsunlar”

Velilere aşı olmalarını tavsiye eden Tepe, “Ben üçüncü doz aşımı oldum. Eşimde aşı oldu. 17 yaşındaki çocuğumda aşı olacak. Biz, aşıya güveniyoruz. Biz Türk hekimlerimize güveniyoruz, onların verdiği bilgileri ve tavsiyelere inanıyoruz. Onların tavsiyelerini velilerimize, öğretmenlerimize hatırlatarak çağrıda bulunmak istiyorum; lütfen aşı olunuz. Şiddetle aşı olmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü bilimsel veriler ve istatistikler ortada. Aşı oranı yüksek olan illerin vaka sayılarının düşük olduğunu görüyoruz. Aşı olmuş hastaların aşı olmayanlara göre hastalığı çok hafif geçirdiğini görüyoruz. Aşı olmayanların hastalığı daha ağır geçirdiği bilimsel bir gerçektir. Biz bilime inanıyoruz. Öyle ise aşı noktasında velilerimize tavsiyem; lütfen aşı olsunlar. İkinci tavsiyem kurallara uysunlar, üç tane basit kuralımız var. Salgın ve hastalık bitmedi, devam ediyor. Velilerimiz kurallara uysunlar ve uymayanları da nezaketen uyarsınlar.” dedi.

“Zorunlu olmadıkça veliler okul bahçesine alınmayacak”

Velilerin salgın döneminde çocuklarına nasıl davranmaları konusunda da bilgilendirmelerini isteyen Tepe, şunları söyledi:

“Velilerimizin çocuklarının kurallara uymalarını sağlamaları gerekiyor. Üç isteğiniz var ve bu çok önemlidir. Okulları yüz yüze eğitime açacağız, çocuklar okula gelecek. Ayrıca velilerin bahçelerimizde, binalarımızda yoğunluk oluşturmalarını istemiyoruz. Elzem ve acil bir durum olursa öğretmenlerimiz, idarecilerimiz mutlaka velilerimize ulaşacaklardır ve onları okula davet edeceğiz. Bunun haricinde hiçbir velimizin ne kapı önüne ne de okulun içine gelmesini istemiyoruz. Çocuklarını okula bırakıp gitmeleri gerekiyor. Çünkü okulda zaten bir yoğunluğumuz olacak, okulda ilave bir yoğunluğun veliler tarafından yapılmasını istiyoruz. Velilerimizin çok zorunlu olmadıkça okul bahçesine ve binasına kabul etmeyeceğiz.”


Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Gaziantep’te okullar yüz yüze eğitime hazır

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.