Gaziantep'te PKK operasyonu: Aralarında 2 CHP'linin de bulunduğu 9 kişi tutuklandı

Gaziantep'te PKK operasyonu: Aralarında 2 CHP'linin de bulunduğu 9 kişi tutuklandı

Gaziantep’te PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 33 şüpheliden 9'u daha tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 14 Temmuz'da düzenlenen operasyonda aralarında HDP Gaziantep İl Başkanı Musa Aydın ve CHP'li 2 belediye meclis üyesinin de bulunduğu 33 şüpheli, gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 33 şüpheliden 15'inin emniyetteki işlemleri 16 Temmuz Perşembe günü tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında HDP Gaziantep İl Başkanı Musa Aydın ve CHP'li 2 belediye meclis üyesinin de bulunduğu 9 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemleri bugün tamamlanan 18 kişi de sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 9'u çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hâkimliği tarafından tutuklanırken 4'ü ev hapsi olmak şartıyla 5 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.