Gaziantep’te PKK operasyonunda 15 kişi tutuklandı

Gaziantep’te PKK operasyonunda 15 kişi tutuklandı

Gaziantep’te PKK’ye yönelik düzenlenen eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan, aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 26 kişiden 15’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gaziantep’te PKK’ye yönelik düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan, aralarında HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 26 kişiden 15’i tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK adına eylem ve faaliyette bulunduğu gerekçesiyle kent merkezi  ve ilçelerde polis ve  jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda, HDP ve DBP Gaziantep il, ilçe yöneticilerinin de bulunduğu, PKK’li oldukları iddia edilen ve sosyal paylaşım sitelerinde PKK propagandası yapıp, Cumhurbaşkanı ile güvenlik güçlerine hakaret ettikleri öne sürülen 26 kişi, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Operasyon kapsamında zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 7 adet pompalı ve otomatik av tüfeği ile çok sayıda dijital veri toplayıcı materyal ele geçirildiği iddia edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 26 zanlıdan 15’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken mahkeme, zanlılardan 7’si hakkında adli kontrol kararı vererek,  4’ünü ise serbest bıraktı.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler