Gaziantep'te sokağa çıkan 500 yaşlıya para cezası verildi

Gaziantep'te sokağa çıkan 500 yaşlıya para cezası verildi

Gaziantep Valisi Davut Gül, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaptıkları takipte kararlı olduklarını söyledi.

Çin'de ortaya çıkan, kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görülen Coronavirüs salgınına karşı Gaziantep'te yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirleile ilgili gazetecilere bilgi veren Vali Gül, "Panik yapılacak bir durumumuz yok. Fakat rehavete kapılacak bir durumumuz da yok." dedi.

Vatandaşların Corona virüs tedbirlerine yönelik alınan kararlara gösterdiği duyarlılığı takdir ettiklerini belirten Gül, 65 yaş ve üzerindekiler için getirilen sokağa çıkma yasağını ihlal eden yaklaşık 500 kişiye para cezası uygulandığını ve bu konuda kararlı olduklarını belirtti.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Corona virüs salgınına yönelik Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun aldığı tedbirlerin olduğunu belirten Gül, "Cumhurbaşkanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın talimatları var. Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi şehrimizde de bu talimatlar önemle uygulanıyor. Bu anlamda belediyelerin yaptığı temizlikten dezenfektasyona kadar aldığı önlemler var. Vatandaşların da kendi işyerlerinde ve evlerinde aldığı tedbirler var. Umuma açık ve eğlence yerlerinin kapatılması ile ilgili çalışmalarımız oldu. En son 65 yaşında olanlar ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin sokağa çıkmalarının geçici olarak sınırlandırmasıyla ilgili bir çalışma oldu. Bunu da takip ediyoruz. Bizim isteğimiz; şu zorunlu olmadıkça 65 yaş üstünde veya altında olur hiç kimsenin dışarı çıkmamasıdır. Ama 65 yaşın altında olanların da zorunlu durumlarda çıkması, işlerini yaptıktan sonra doğrudan evlerine geçmesi daha iyi olur." dedi.

"Sokağa çıkamayan 4 bin kişinin ihtiyaçları karşılandı"

Kentte yeni tip Corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan 4 bin vatandaşın ihtiyaçlarının "Vefa Sosyal Destek Grubu" tarafından karşılandığını belirten Gül, "Kentte İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla kurulan Vefa Sosyal Dayanışma ekipleri var. Bu ekipler evden çıkmayan vatandaşlarımızın taleplerini yerine getiriyorlar. Dün akşam itibariyle Gaziantep'te 65 yaş ve üzeri 4 bin vatandaşımızın ihtiyacı giderildi ve giderilmeye devam ediyor. Hiçbir vatandaşımızın çıkamadığı için mağdur olacağı bir durum yok. Biz elimizden gelen bütün hizmetleri yapacağız. Bizim istediğimiz herkesin evinde durması." diye konuştu.

"Bütün vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını öneriyoruz"

Vatandaşları Corona virüs salgını nedeniyle evden çıkmamaları konusunda uyaran Vali Gül, "Eğitim de EBA ve televizyon üzerinden yapılıyor. Panik yapılacak bir durumumuz yok. Fakat rehavete kapılacak bir durumumuz da yok. Rehavete kapılmadan, panik yapmadan bu tedbirleri her gördüğümüz insana virüsün bulaşma ihtimalini düşünerek tedbirimizi almamız lazım. 'Acaba kim Coronavirüs?' algısı ise bir şey değiştirmez. İşin magazin boyutundan öte bir şey değildir. Herkes virüs olabilir. Ama buna göre tedbir alacağız. Olabildiğince evimizde bulunacağız ve evimizde bulunduğumuz süre içerisinde ise vaktimizi çocuklarımızla ve ailemizle geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

"Kural ihlali yapan 65 yaş üzerindeki 500'e yakın kişiye idari işlem yaptık"

Gaziantep'te her şeyin kontrol altında olduğunu ve önemli bir sıkıntının olmadığını belirten Gül, "Tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, olabildiğince kurallara uyuyorlar. Uymayanlarla ilgili, 65 yaş üzerinde olup kuralı ihlal eden 500'e yakın kişiye de idari işlem yaptık ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda kararlılığımız var. Ama daha çok kişiye idari işlem yapalım gibi bir isteğimiz yok. Keşke bir kişiye bile işlem yapmasak. Ama kurallar ihlal olduğu müddetçe bu konudaki sayı ne olursa olsun mutlaka hepsine cezai işlemi yapacağız. Bununla ilgili de yasanın verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacağız." şeklinde konuştu.

Ekonomide çarkların döndüğünü ve tedbirler alınarak kapatılması gereken işyerlerinin de kapandığını belirten Gül, kapatılmaması gereken işyerlerinin de tedbirlerini alarak çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

"Gaziantep'te Corona virüs testleri yapılmaya başladı"

Gaziantep'te de Corona virüs (Covid-19) testlerinin yapılmaya başlandığını belirten Gül, Corona virüs salgının yayılmasıyla birlikte, Gaziantep'te yapılmasına başlanan testlerin sonuçlarının ise kısa süre içerisinde belirleneceğini belirterek, şunları söyledi:

"Dün itibariyle Gaziantep'te testler yapılmaya başlandı. Ayrıca hastane bahçelerine sahra hastanesi mantığı ile çadırlar kurulacak. Vatandaşımız test alırken hastanenin içerisine alınmayacak, bu çadırlar içerisinde testler yapılacak. Testlerin sonuçları da çok kısa sürede belli olacak. Bunlarla ilgili de Sağlık Bakanlığımız çalışma yapıyor. Günlük sayıyı bakanımız arz ediyor. Şüphelendiğimiz herkesten numune alıp bunu ilgili laboratuvarlara gönderiyoruz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.