Gaziantep'te sosyal mesafe kuralı şiddetli yağmur engeline takıldı

Gaziantep'te sosyal mesafe kuralı şiddetli yağmur engeline takıldı

​Coronavirus salgını tedbirlerine uymayarak evlerinden çıkan ve yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs duraklarının, işyerleri ve bankalar ile bazı kurumların kapalı bölümlerine sığındı.

Gaziantep'te, Coronavirus (Covid-19) salgınına yönelik alınan önlemler, ikindi saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle aksadı. İşyeri, banka ve kurumların önünde sıra bekleyen vatandaşların, yağmur nedeniyle ıslanmamak için kapalı bölümlere sığınması, sosyal mesafe kuralına uyulmamasına neden oldu.

Havanın sabah güneşli olması nedeniyle birçok vatandaş evlerinde kalmayarak sokakları doldurdu. Kent merkezinde öğleden sonra ikindi saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kent merkezinde ve ilçelerdeki yağış sonrası çok sayıda cadde ve sokakta su birikintisi oluştu. Sağanak nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri de olası aksamalara müdahale için kentin yoğun kavşaklarında tedbir alıp sürücüleri yönlendirdi.

 

Zaman zaman doluyla karışık yağan yağış nedeniyle sürücüler, araçlarını ağaçların altına park ederek otomobillerinin zarar görmesini engellemeye çalıştı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar da, yağmurdan karton, kâğıt ve poşetlerle korunmaya çalışırken bazı vatandaşlar da işyerlerinin çatısı altında ve otobüs duraklarında bekleyerek yağmurun durmasını bekledi.

Yaklaşık 2 saat aralıklarla etkili olan yağış, daha sonra yerini güneşli havaya bıraktı. Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri de pazar günü başlayan yağmurlu ve serin havanın, aralıklarla hafta sonuna kadar etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Öte yandan dışarıda olan vatandaşların çoğunluğunun maske ve eldiven taktıkları da görüldü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.