Gaziantep'te taciz iddiasının ardından Suriyelilere saldırı: 6 yaralı

Gaziantep'te taciz iddiasının ardından Suriyelilere saldırı: 6 yaralı

Gaziantep'te bir kız çocuğunun taciz edildiği iddialarının ardından kalabalık bir grup Suriyelilere ve işyerlerine saldırması sonucu 6 kişi yaralandı. Öte yandan olayla ilgili olarak sosyal medyadan kışkırtıcılık yapan 16 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bir kız çocuğunun taciz edildiği iddialarının ardından kalabalık bir grup Suriyelilere ve işyerlerine saldırması sonucu 6 kişi yaralandı.

Merkez Şahinbey ilçesinin Hoşgör Mahallesi'nde, ismi açıklanmayan Suriyeli uyruklu bir şüphelinin parkta oynayan bir kız çocuğunu taciz ettiği iddialarının ardından mahalle sakinleri bölgede toplandı.

Vatandaşların, darp etmek istediği şüpheli, ikamet ettiği eve kaçtı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Mahallede geniş güvenlik önlemleri alınırken, şüpheli ise polis tarafından evinden çıkartılarak gözaltına alındı.

Buradaki olayın ardından kalabalık bir grup, Şahinbey ilçesinin bazı mahallerinde ikamet eden Suriyelilerin iş yerlerine ve yolda yürüyen Suriyelilere saldırdı.

Saldırı sonucu isimleri öğrenilemeyen 6 Suriyeli yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Ayrıca valilikten yapılan açıklamada ise cinsel istismara maruz kaldığı öne sürülen çocuğun halen bulunamadığı belirtildi.

16 kişi gözaltına alındı

Öte yandan Gaziantep Valiliği, olayla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Şahinbey İlçemiz Hoşgör Mahallesindeki parkta 05.07.2018 Perşembe günü bir grup vatandaşımızın İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince gözaltına alınan şüpheli (R.C) adlı şahsı 'çocuğa yönelik istismar' iddiasıyla darp etmesiyle başlayan olayı bahane ederek, sosyal medya yoluyla halkı kışkırtarak toplumu kaos ortamına sürüklemeye çalıştığı tespit edilen 16 şahıs hakkında yasal işlem başlatılmıştır." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.