Gaziantep’te tarım ve hayvancılık fuarı düzenlenecek

Gaziantep’te tarım ve hayvancılık fuarı düzenlenecek

​Gaziantep’te 4-7 Mart tarihleri arasında düzenlenecek “11. Gaptarım Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 16. Gapfood Gıda Fuarları”nın hazırlıkları başladı.

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Güneydoğu İhracatçılar Birliği, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile Gaziantep Ziraat Odası’nın destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından organize edilen fuarlar, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde törenle açılacak.

Fuarlarda başta Gaziantep olmak üzere, Ankara, İstanbul, İzmir, Kilis, Konya, Kocaeli, Malatya, Mersin, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa ve Trabzon’dan firmalar ürünlerini sergileyecek.

Fuarlarda, tarım ve hayvansal üretim makineleri, traktör ve ekipmanları, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, güneş paneli, gübre, ilaçlama ve yem katkı maddeleri gibi ürün gruplarından oluşan stantlar yer alacak.

Temsil edilecek marka ve firma sayısının 150 olduğu fuarları, bölge il ve ilçelerden çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum ve kuruluşlardan 250 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Düzenlenecek fuarlarla ilgili bilgi veren Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, günümüz dünyasında gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinin öneminin, en temel ihtiyaç alanları olduğu için gün geçtikçe arttığını belirtti.

Ünverdi, “Birçok alanda üretim yapan Gaziantep, gıda sanayisinde oluşturduğu katma değer, sağladığı istihdam ve yaptığı ihracatla ülkemizin söz sahibi kentlerinden birisidir. Her alanda büyük değişim ve dönüşümün yaşandığı çağımızda gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerine de ileri teknolojiyi muhakkak entegre etmeliyiz.” dedi.

Bu noktada Ar-Ge, inovasyon ve markalaşmanın büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Ünverdi, şöyle devam etti:

“Gıda, gıda teknolojileri ve ambalaj sektörlerinde çok yoğun kullanılan malzemelerin üretimi en az gıdanın kendisi kadar önem taşıyor. Üretilen ürünün ambalajı tüketicinin albenisini ve farkındalığını arttırdığı için bu alanlarda da bir farklılık ortaya koymamız gerekiyor. Bu amaçla çalışmalar ve fuarlar düzenleyen Gaziantep Sanayi Odası; gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerine yönelik bu önemli fuarları  ‘birlikte düzenliyor. Gaziantep için çok büyük önem taşıyan fuarlarımızın, sektör paydaşlarının yeni teknolojileri tanıması, ticari anlaşmalar yapması, üretimde yüksek teknolojiyi kullanması ve karşılıklı bilgi alışverişi sağlanmasında oldukça yararlı olacağına yürekten inanıyorum.”

İLKHA


Gaziantep’te tarım ve hayvancılık fuarı düzenlenecek

Gaziantep’te tarım ve hayvancılık fuarı düzenlenecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.