​Gaziantep'te torbacı operasyonu: 37 gözaltı

​Gaziantep'te torbacı operasyonu: 37 gözaltı

Gaziantep'te torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen helikopter destekli operasyonda 37 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep'te "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik başlatılan helikopter destekli uyuşturucu operasyonları devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen kişilere yönelik bir süre yürütülen istihbarat ve teknik takip çalışmaları sonucunda belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, uyuşturucu imalatı ve satışı yaptıkları belirtilen şüphelilere yönelik 24 saat süren operasyonun tamamlandığı belirtildi.

Operasyon kapsamında merkez Şehitkamil ilçesinin Aydıntepe ve Nurtepe mahallelerinde daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında özel harekât polislerinin de yer aldığı 755 polis görev alırken, operasyona drone, narkotik ve dedektör köpekleriyle de destek verildi.

Operasyonda, mahallerinin girişlerinde ise uygulama yapıldı. Mahalle girişlerinde bazı araçlar kontrol edilirken, şüpheli kişilerin de GBT sorgulaması yapıldı. Operasyonda evlerde ve işyerlerinde arama yapıldı.

45 ev, 66 umuma açık yer, bin 350 araç ve 3 bin 830 kişinin arandığı operasyonda, 37 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, bir kilo 700 gram esrar, bir kilo 200 gram metamfetamin, 500 gram bonzai, 230 gram eroin, 445 uyuşturucu hap, 4 hassas terazi, 7 tabanca ve 2 pompalı tüfek ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 37 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler