Gaziantep'te trafik denetimleri devam ediyor

Gaziantep'te trafik denetimleri devam ediyor

Gaziantep'te gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle bin 547 sürücüye işlem yapıldı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şehir merkezi ve şehirlerarası yollarda trafik denetimlerinin yapıldığı, denetimlerde 4 bin 417 aracın denetlendiği, çok sayıda araç ve sürücüye de işlem yapıldığı belirtildi.

Yapılan denetimlerde, bin 23 sürücüye ve araç plakasına diğer trafik kurallarını ihlal etmekten, 514 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 6 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 3 sürücüye ve araç plakasına hatalı ve tehlikeli şerit değiştirmekten, 3 sürücüye yönetmelik dışı modifiyeli araç kullanmaktan, 4 araç sürücüsüne korsan yolcu taşımacılığı yapmaktan, bir yayaya trafik ışık ve işaretlerine uymamaktan toplam bin 547 sürücüye ve araç plakasına işlem yapıldı.

158 aracın trafikten men edildiği belirtilen açıklamada, 6 sürücünün de belgesine el konulduğu ifade edildi.

Öte yandan kent merkezinde yapılan uygulamalarda ise aranan 54 şüpheli yakalandı. Uygulamalarda uyuşturucu ile ilgili 27, hırsızlık ilgili 21 ve kabahatler kanunuyla ilgili 147 kişiye yasal işlem yapıldığı belirtildi.

304 kişiye adli ve idari yasal işlemin yapıldığı uygulamalarda, 7 adet ruhsatsız tabanca, bir adet kurusıkı silah, 3 adet pompalı tüfek, 38 adet fişek, bir adet bıçak, 3 adet çalıntı motosiklet, 2 adet çalıntı otomobil, bir adet çalıntı cep telefonu, 15 adet çalıntı inşaat malzemesi, bir adet çalıntı televizyon, 18 adet dolu kartuş, bir adet çalıntı plaka, 200 TL sahte para, bir adet sahte plaka, yüksek miktarda uyuşturucu, bir adet hassas terazi, 105 adet kaçak hap ve 350 paket kaçak sigara ele geçirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.