​Gaziantep'te trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem

​Gaziantep'te trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem

​Gaziantep'te gerçekleştirilen trafik uygulamalarında 251 sürücüye trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası verildi.

Gaziantep’te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında rutin olarak yapılan trafik uygulamaları devam ediyor.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yapılan trafik uygulamalarında trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandığı belirtildi.

4 bin 226 aracın kontrol edildiği uygulamalarda, 251  sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 7 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 7 sürücüye ve araç plakasına hatalı şerit değiştirmekten, bir sürücüye uyuşturucu madde alarak araç kullanmaktan, 2 sürücüye ve araç plakasına konvoy oluşturmak ve korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, 2 araç sürücüsüne çevreyi rahatsız edecek şekilde abartı egzoz kullanmaktan, 884 sürücüye ve araç plakasına diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere toplam bin 154 sürücü ve araç plakasına cezai işlem yapıldı.

Uygulamalarda, 154 araç trafikten men edilirken, 8 sürücünün de belgesine el konuldu.

Asayiş uygulamalarında aranan 38 kişi yakalandı

Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, çeşitli suçlardan aranan 38 kişi yakalandı. Yapılan uygulamalarda 50 kişiye uyuşturucudan, 15 şüpheliye hırsızlıktan, 60 kişiye de kabahatler kanunuyla ilgili olmak üzere toplam 301 kişiye adli ve idari işlem yapıldı.

Uygulamalarda, çeşitli uyuşturucu maddeleri, 4 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet ruhsatsız tüfek, 5 adet kurusıkı silah, 39 adet fişek, 5 adet kartuş, bir adet çalıntı araç, 2 adet çalıntı motosiklet, 3 adet bıçak, bir adet hassas terazi, bir adet çalıntı oto teybi, 2 adet çalıntı tablet,  bir adet çalıntı televizyon, 6 adet çalıntı telefon, bir adet hacizli yakalamalı araç, bir adet sim kart ve çok sayıda da çalıntı malzeme ele geçirildi.

Şahinbey ilçesi durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta ve araçtaki 3 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda 58 gram eroin maddesi, 3 gram metamfetamin maddesi, bir adet kurusıkı silah ve çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şehitkamil ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan aramada 2 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Sigaralara el konulurken, gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.