Gaziantep'te trafik uygulamalarında bin 383 sürücüye para cezası verildi

Gaziantep'te trafik uygulamalarında bin 383 sürücüye para cezası verildi

Gaziantep'te gerçekleştirilen trafik uygulamalarında bin 383 sürücüye trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası verildi.

Gaziantep'te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimleri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Uygulamalar kapsamında trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle birçok sürücüye para cezası verildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yapılan trafik uygulamalarında ve denetimlerinde, trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandığı, 120 aracın da trafikten men edildiği bildirildi.

5 bin 135 aracın denetlendiği uygulamalarda, 329 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, bir sürücüye uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullanmaktan, 4 sürücüye sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, 6 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, bir sürücüye dış ışık donanımı bozuk veya aykırı araç kullanmaktan, 2 sürücüye izin belgesi almadan yolcu taşımacılığı yapmaktan, 3 sürücüye izin belgesinin süresi bittiği halde yolcu taşımacılığı yapmaktan, 8 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, bir sürücüye yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, bin 12 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere toplam bin 383 sürücüye ve araç plakasına cezai işlem uygulandı.

120 aracın trafikten men edildiği uygulamalarda, biri aday sürücü 11 sürücünün de belgesine el konuldu.

Öte yandan, 9 yayaya da trafik ışık ve işaretlerine uymadıkları gerekçesiyle para cezası verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.