Gaziantep’te trafik ve asayiş denetimleri devam ediyor

Gaziantep’te trafik ve asayiş denetimleri devam ediyor

Gaziantep'te gerçekleştirilen trafik uygulamalarında bin 546 sürücüye trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası verildi.

Gaziantep'te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimleri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Uygulamalar kapsamında trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle binlerce sürücüye para cezası verildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yapılan trafik uygulamalarında ve denetimlerinde, trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandığı, 232 aracın da trafikten men edildiği bildirildi.

9 bin 805 aracın kontrol edildiği uygulamalarda, 478 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 63 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 41 sürücüye ve araç plakasına araç muayenesi yaptırmamaktan, 10 sürücüye yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, 13 sürücüye ve araç plakasına araç sigortası yaptırmamaktan, 8 sürücüye sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, 5 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, 5 sürücüye dış ışık donanımı bozuk veya aykırı araç kullanmaktan, 2 sürücüye farklı aracın plakasını takmaktan, bir sürücüye çevreyi rahatsız edecek şekilde abartı egzoz kullanmaktan, 2 sürücüye izin belgesi almadan yolcu taşımacılığı yapmaktan, bin 69 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere toplamda bin 546 sürücüye ve araç plakasına cezai işlem uygulandı.

309 araç trafikten men edilirken, 25 sürücünün de belgesine el konulurken, 2 yayaya da trafik ışık ve işaretlerine uymamaktan dolayı para cezası verildi.

Asayiş denetimlerinde aranan 62 şüpheli yakalandı

Öte yandan, kentte gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında ve denetimlerinde, çeşitli suçlardan aranan 62 şüpheli yakalandı.

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde asayiş uygulamaları ve denetimlerin aralıksız bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 19 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak ve ticaretinden; 12 şüpheliye hırsızlıktan, 44 şüpheliye de kabahatler kanunundan işlem yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 62 şüphelinin de yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, 26,86 gram metamfetamin, 16,39  gram esrar, 1,36 gram bonzai maddesi ve 16 adet captagon hap, 740 paket gümrük kaçağı sigara, 5 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet ruhsatsız tüfek, 34 adet fişek, 3 adet bıçak, 2 adet çalıntı araç, bir adet hacizli yakalamalı araç ve çok sayıda da çalıntı malzemesi ele geçirildi.

Tüfekle gasp yapan şüpheli yakalandı

Şahinbey ilçesinde tüfekle bir kişinin cep telefonunu gasp eden şüpheli, Kıbrıs Mahallesinde bir araç içerisinde yakalanırken, araçta yapılan aramada ise bir adet ruhsatsız tüfek ve 14 adet fişek ile gasp ettiği cep telefonu ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından da adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şahinbey ilçesi Ocaklar Mahallesinde bir eve düzenlenen operasyonda da satışa hazır vaziyette 138 gram uyuşturucu eroin maddesi ele geçirilirken, gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Nizip ilçesi Hafızpaşa Mahallesindeki bir kahvehanede yapılan aramada ise 3 adet elektronik kumar makinesi ele geçirilirken, gözaltına alınan işyeri sahibi hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesinde bir araçta yapılan aramada ise 970 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sürücü gözaltına alınırken, aracına ise el konuldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.