Gaziantep’te umre ödüllü Siyer Sınavı heyecanı

Gaziantep’te umre ödüllü Siyer Sınavı heyecanı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen umre ödüllü Siyer Sınavı, Gaziantep’te yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla Siyer Sınavı bugün yaklaşık 200 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Gaziantep’te de 20 okulda yapılan sınavda yaklaşık 8 bin kişi umre ödüllü sınav için ter döktü.

Yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri okullarda hazır bulundu. Kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alınırken, 120 dakika boyunca ter dökülecek sınavın heyecanı sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Sınava katılanların büyük çoğunluğunu çocuk ve bayanlardan oluşması dikkatlerden kaçmazken, sınava ilk defa girenlerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınava katılan erkek ve bayan katılımcılar için ayrı salonlar hazırlanırken, yarışmacılar sınava girecekleri kategorilerdeki sınıflarda ter döktü.

Tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte sınava görevliler, yarışmacılara sınavda uyulması gereken kuralları hatırlatırken, 4 ayrı kategoride düzenlenecek olan sınav saat 10.30’da başladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli bu yıl 6’ncısı düzenlen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, büyük bir heyecanla başladı. Sınava Gaziantep’te de yaklaşık 8 bin kişi katılırken, Platformun Gaziantep Sözcüsü Mustafa Kaya, geçen yıllara oranla sınava bu yıl yoğun bir katılımın olduğunu söyledi.

Gaziantep merkezde düzenlenen sınav heyecanı aynı zamanda Araban, Nizip ve Karkamış ilçeleri ile merkeze bağlı bazı köylerinde de gerçekleştirildi. Merkezde yapılan oturuma 5 binin üzerinde aday katılırken, sınava giren adayların oldukça heyecanlı oldukları gözlemlendi.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Gaziantep’te yaklaşık 8 bin kişinin girdiğini belirten Kaya, siyer sınavını düzenlemelerindeki amaçlarının insanları Peygamber efendimizin önderliğinde bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Sınava bu yıl geçen yıllara oranla yoğun bir katılımın olduğunu ve sınava katılımın yoğun olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Kaya, siyer sınavına olan ilginin insanların Hz Muhammed'e olan sevgisinden kaynaklandığına dikkat çekti.

Kutlu Doğum Siyer Sınavının Türkiye genelinde düzenlendiğini belirten Kaya, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene düzenlemiş olduğumuz siyer sınavının bu sene 6’ncısını düzenledik. Sınav Türkiye geneli yaklaşık 200 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Gaziantep’te ise yaklaşık 8 bin kişi sınav heyecanı yaşadı. Vatandaşlarımızın bu sene sınava olan teveccühleri bizleri çok fazlasıyla sevindirdi. İnşallah önümüzdeki sene daha yoğun bir ilginin olacağını bekliyoruz.” dedi.

Kaya, “Bugün sınava yaklaşık 8 bin kişinin üzerinde bir katılım oldu. Gaziantep merkezli düzenlenen sınavı 5 merkezde düzenledik. Aynı zamanda merkeze bağlı ilçe ve köylerimizde de sınav düzenlendi. Sınava giren kardeşlerimizin her hangi bir sıkıntı yaşamamaları için de gerekli bütün önlemleri daha önceden aldık. Malumunuz sınav bu yıl 4 ayrı kategoride düzenlendi. Bizde bunun için sınava giren kardeşlerimizin sınavlarının iptal olmaması ve kodlamada yanlışlık yapmamaları için sınav görevlileri tarafından sınav öncesi sınavda uyulması gereken kuralları hatırlattık.” ifadelerini kullandı.

"Bu sınavın kaybedeni yoktur"

Siyer Sınavı'nın hiçbir şekilde kaybedeninin olmadığını belirten Kaya, “Bu sınavın gerçekten kaybedeni yoktur. Sonuçta bu sınava giren herkes kazanıyor. En azında bu kitabı okuyor. Peygamber Efendimizi hayatını öğrenmiş oluyor. Her geçen yıl sınava olan ilginin artması da bundan başka bir şey değildir. Sınava giren kardeşlerimde bu gaye ile sınava giriyor. Allah’ın izni ile hedeflerine ulaşacaktırlar. Bizler Onun önderliğine ve rehberliğine her geçen gün daha da muhtacız. Bundan dolayı bu tür sınavlara da büyük bir ilgi görüyor. Bunun içinde her yıl geçen yıla oranla büyük bir katılım oluyor.” diye konuştu.

Kaya, sınavda 28 umre ödülü ve bin bir çeşit hediyenin olduğunu da sözlerine ekleyerek, sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanacağını ifade etti.

Sınava katılan yarışmacılar ise böyle bir sınav düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformu’na teşekkür ederek, kaybedeni olamayan sınava girdiklerini ve sınav vesilesi ile Hz Muhammed'in örnek hayatını öğrenme fırsatı bulduklarını dile getirdiler.

Sınava her yıl düzenli olarak ailesi ile birlikte katıldığını belirten Mehmet Kaya, “Ben sınav daha ağır olur diye bekliyordum. Ama sorular güzeldi. Bununla birlikte tabi ki farklı bir sevinç yaşadık. Çünkü bu sene geçen seneye oranla daha kalabalık bir katılım vardı. Tabi bu bizi oldukça sevindiriyor. Ben bunu insanların Peygamber Efendimize ve İslam’a olan sevgilerinin bir karşılığı olarak görüyorum. Bu bizim için gurur vericidir. Bu tür sınavları düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kur’an kursu öğrencisi Muhammed Altunbaş ise “Bu sınavı düzenleyen kardeşlerimizden Allah razı olsun. Peygamber Efendimiz ‘Hayra vesile olan, onu yapan gibidir’ diyor. İnşallah bu tür sınavlarla ümmet bir araya gelir. Siyer-i Nebiyi okuyan kişi O’ndan bazı örnekler alır. Hayatlarında uygularlar. Bu sınav vesilesi ile Peygamber Efendimizin hayatını uygulayanlar bu sınavı düzenleyeler vesile olduğu için aynı sevabı alırlar. Sınav gerçekten güzeldi. Biz sınava çalışarak girdik.” ifadelerini kullandı.

Sınava katılan Mustafa Demir de, sınav vesilesi ile Hz. Muhammed'in örnek hayatını öğrenme fırsatını elde ettiklerini söyledi.

Demir, “Allah (c.c) bu sınava vesile olan herkesten çok razı olsun. Bize bu sınav vesilesi ile peygamber efendimizin hayatını öğretmeye çalışıyorlar. Allah’a hamdolsun uzun yıllardır bu sınav düzenleniyor. Çok yerde de faydalı olduğunu gördük. Bu sınav vesilesi ile biz peygamberimizin hayatını detaylı bir şekilde öğrendik. Sınav güzel geçti sorular güzel hazırlanmıştı.” şeklinde konuştu.

Böyle bir sınav düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformu’na teşekkür eden Müslüm Demir de “Siyer Sınavı'na girdik. Çok güzel bir sonuç bekliyorum. Herkesin bu sınava katılmalarını istiyorum. Şu anda bu çok güzel bir duygu. Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun. Böyle bir sınavı düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Sınava öğrencileri ile birlikte Oğuzeli ilçesinin Karaman köyünden gelen bir öğretmen ise şunları kaydetti: “Bir ay boyunca öğrencilerimiz ile birlikte bu sınava hazırlandık. Bugünde öğrencilerimizle beraber sınava girdik. Ben öğrencilerimden umutluyum. İnşallah güzel sonuçlar alırlar. Dereceye girerler diye umut ediyorum. Bu tür sınavları düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü bur tarz çalışmalarla efendimizi çocuklara ve halkımıza tanıtmanın hayreti içerisindeler. Allah ecirlerini katlasın."

Sınava katılan 6’ncı sınıf öğrencisi Mehmet Serttaş da “Sınav çok güzeldi. Bir daha olursa yine girmek istiyorum. Önümüzdeki yıllarda düzenlenecek olan sınava da yine gireceğim. Başarımı yükselteceğim. Kitaptan güzel şeyler öğrendim. Uhud, Bedir ve diğer savaşlardan örnekler aldım. Peygamberimizin güzel hayatını öğrendim. Sorular biraz zordu. Yine de sınav iyi geçti.” dedi.

Sınava ilk defa girmenin heyecanını yaşadığını belirten 4’üncü sınıf öğrencisi Medine Koçyiğit, sınav vesilesi ile Hz. Muhammed'in örnek hayatını öğrendiğini söyleyerek, şunları dile getirdi:

“Peygamber Efendimizin hayatını okumak çok güzeldi. Bütün herkesin bu sınava girmelerini tavsiye ediyorum. Sınav soruları kolaydı. Sınavım güzel geçti. Sorularını hepsini çözdüm. Kitapta peygamber efendimizin örnek hayatını öğrendim.”

Büşra Kervancı ise, şöyle konuştu: “Sınava girmekle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. Hem de Peygamber Efendimizi kendimize bir rehber olarak görmeliyiz. Onun yolunda gitmeli, hayatını okumalı ve yaşamalıyız. Sınav kolaydı. Kitaba çalışanlar için kolay geçti. Ben soruların hepsini yaptım. Çok kolaydı.”

Siyer Sınavı heyecanın üçüncü defadır yaşadığını söyleyen Ayşe Çiftçi ise “Böyle sınavların olması çok güzel. Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Onun örnek hayatını tatbik etmeye çalışıyoruz. Hem de O'nun hayatı ile ilgili daha iyi bilgi sahibi oluyoruz. Sınav bana göre çok güzel geçti. İnşallah herkes güzel sonuçlar alır. Bu sınava üçüncü defadır giriyorum. Her sene de gireceğim.” dedi.

İLKHA



















































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.