Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı

Kentte "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen kişilere yönelik bir süredir yürütülen istihbarat ve teknik takip çalışmaları sonucu belirlenen adreslere baskın düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda, merkez Şahinbey ile Şehitkamil ilçelerinin Hacıbaba, Çağlayan, Onat Kutlar, Gazikent ve Karşıyaka mahallelerinde 13 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyona, drone, narkotik ve dedektör köpekleri ile destek verildi.

Operasyonda, 13 şüpheli uyuşturucu sattığı gerekçesiyle gözaltına alınırken, mahallelerin girişlerinde uygulama yapıldı. Mahalle girişlerinde bazı araçlar kontrol edilirken, şüpheli kişilerin GBT sorgulaması yapıldı.

Operasyonda evlerde yapılan aramada, bir kilo 300 gram esrar, 230 gram eroin, 350 gram metamfetamin, 80 kök kenevir bitkisi, 4 adet hassas terazi, 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı tüfek, 80 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçundan gözaltına alınan 13 şüpheli hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.

5 kilo 500 gram esrar, 820 gram eroin, 4 bin 800 uyuşturucu hap, 11 hassas terazi, 5 kilo 500 gram sentetik uyuşturucu, 6 tabanca, 2 pompalı tüfek, 2 uzun namlulu silah ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından “uyuşturucu imal ve ticareti yapmak” suçundan adliyeye sevk edileceği belirtildi.

İLKHA


Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.