Gaziantep'te uyuşturucu operasyonunda 53 şüpheli gözaltına alındı

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonunda 53 şüpheli gözaltına alındı

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen büyük çaplı operasyonlarda 53 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep'te eş zamanlı olarak 150 adrese yönelik düzenlenen ve 4 gün boyunca süren helikopter ve drone destekli uyuşturucu operasyonunda 53 şüpheli gözaltına alındı.

Kentte uyuşturucu satıcılarına yönelik helikopter ve drone destekli başlatılan ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in koordine ettiği uyuşturucu operasyonları tamamlandı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen kişilere yönelik bir süredir istihbarat ve teknik takip çalışmaları yürüttü. Çalışmalar sonucu bin 200 polisin katılımıyla 5 Kasım Salı günü Şehitkamil ilçesi Hacıbaba, Çağlayan, Mithatpaşa ve Hasırcıoğlu mahallelerinde 150 adres belirlendi.

Özel Harekât Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin ve havadan da polis helikopteri desteği ile belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, mahalledeki şüpheli kişiler ve araçlarda arama yapıldı.

video

Operasyonda belirlenen adreslerin bulunduğu sokakların etrafı sarılırken, mahalle giriş ve çıkışlar ise zırhlı araçlar ve özel harekât polisleri tarafından tutuldu. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, bir süre daha devam edeceği öğrenilen operasyon kapsamında mahalleye giriş çıkış yapan araçlarda arama yapıldı. Belirlenen adreslerde aramalar sürüyor.

Polis helikopteri, drone, ve dedektör köpeklerin de desteğiyle gerçekleştirilen ve 8 Kasım Cuma günü tamamlanan operasyonda, 53 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda 55 ev, 117 umuma açık işyeri, 4 bin 318 araç ve 13 bin 282 şüpheli kişi arandı. Yapılan aramalarda, 3 kilo 200 gram eroin, 2 kilo esrar, bir kilo 100 gram metamfetamin, 500 gram bonzai, 550 uyuşturucu hap, 5 hassas terazi, 2 tabanca, 2 av tüfeği ve 10 kumar makinesi ele geçirildi.

Uyuşturucuya ve diğer malzemelere el konulurken, gözaltına alınan şüpheliler ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler