Gaziantep’te uyuşturucu, silah ve kaçakçılık operasyonu: 70 zanlı tutuklandı

Gaziantep’te uyuşturucu, silah ve kaçakçılık operasyonu: 70 zanlı tutuklandı

Gaziantep’te uyuşturucu satıcılarına, silah ve kaçakçılık şüphelilerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 654 şüpheliden 70’i tutuklanarak cezaevine konuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 8-14 Kasım tarihleri arasında uyuşturucu satıcılarının yanı sıra silah ve kaçakçılık şüphelilerine yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Uyuşturucu operasyonunda, 1 kilo 154 gram metamfetamin, 936 gram eroin, 261 gram esrar, 113 gram sentetik kannabinoid, 217 adet uyuşturucu hap, 4 adet hassas terazi ve 3 adet tabancanın ele geçirildiği belirtildi.

Silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda da 34 adet ruhsatsız tabanca, 32 adet kurusıkı tabanca ve 22 adet ruhsatsız av tüfeğinin ele geçirildiği, 119 hırsızlık olayının aydınlatıldığı ifade edildi.

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda ise 2 bin 166 paket gümrük kaçağı sigara, 19 bin 700 adet dolu makaron, 12 bin 200 adet boş makaron, 34 adet tabanca, 3 adet tüfek, 35 adet şarjör, 182 adet dolu fişek ve 6 adet kılıç ile bıçağın ele geçirildiği ifade edildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan 654 şüpheliden 70’inin tutuklanarak cezaevine konulduğu, diğer şüphelilerin ise serbest bırakıldığı ifade edildi.

Ayrıca çeşitli suçlardan aranan 408 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler