Gaziantep’te uyuşturucu ve hırsızlık operasyonlarında 18 kişi tutuklandı

Gaziantep’te uyuşturucu ve hırsızlık operasyonlarında 18 kişi tutuklandı

Gaziantep’te uyuşturucu ve hırsızlık şüphelilerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 97 şüphelinden 18’i tutuklanarak cezaevine konuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte uyuşturucu satıcılarına ve hırsızlık şüphelilerine yönelik operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Operasyonlarda 97 şüphelinin gözaltına alındığı ve şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 4 adet kurusıkı tabanca, 9 adet ruhsatsız tabanca, bir adet tüfek ve çeşitli silah parçaları, 4 adet çalıntı araç, 4 adet çalıntı motosiklet, bir miktar uyuşturucu, 149 paket gümrük kaçağı sigara, çok sayıda elektronik ve çalıntı malzeme ele geçirildiği bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen ve mahkemeye çıkarılan 97 şüpheliden 18’inin tutuklanarak cezaevine konulduğu ifade edildi. 

Öte yandan, kentte gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında da çeşitli suçlardan aranan ve aralarında çok sayıda suç kaydı bulunan şahısların da bulunduğu 102 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Ayrıca, Şehitkamil ilçesi Çıksorut Mahallesinde bir evin silah atölyesine dönüştürüldüğü ihbarı üzerine eve operasyon düzenlendi.

Operasyonda evde yapılan aramada, atölyeye çevrilen odada kurusıkı tabancaların gerçek tabancaya çevrildiği tespit edilirken 2 adet tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, çok sayıda tabanca malzemesi ve çevirmede kullanılan aparatlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan bir şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.