​Gaziantep’te yaralı olarak kurtarılan mühendis hayatını kaybetti

​Gaziantep’te yaralı olarak kurtarılan mühendis hayatını kaybetti

​Gaziantep’te cami inşaatında iskelenin çökmesi sonucu göçük altında kalan ve 33 saat sonra yaralı olarak kurtarılan inşaat mühendisi, hayatını kaybetti.

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesi Karataş Akkent Mahallesinde yapımı devam eden ve Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olması planlanan Akkent Camii inşaatında, çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan, 33 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

15 Kasım Perşembe günü saat 15.45 sıralarında inşaat halindeki caminin çöken iskelesinin altında kalan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları saatlerce aralıksız bir şekilde devam etti.

Arama çalışmalarına arama kurtarma ekipleri olan UMKE, AFAD, AKUT, ŞAH-KUT İHH, itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri katıldı. Olayın ilk anından bu yana aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmaları kapsamında, çöken iskele nedeniyle oluşan büyük tahta yığını ekipler tarafından tahliye edildi.

Küçükcan’ı kurtarmak için saatlerce uzun uğraşlar vererek arama kurtarma çalışması yapan ekipler, gece 01.00 saatlerinde çalışmaları durdurarak, ortam dinlemesi yaptı. İnşaat alanında bir bölgeden ses alan ekipler yoğunlaştıkları alanda, büyük tahta parçalarının arasındaki Küçükcan'a yaralı ulaştı.

33 saat süren çalışma sonucu yaralı olarak kurtarılan Küçükcan, yapılan ilk müdahalenin ardından sedyeye alındı. Küçükcan, elden ele taşınarak bölgede hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan incelemede Küçükcan’ın hayatını kaybettiği tespit edildi.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, Küçükcan’ın ölümüne ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kafa travmasına bağlı ölümünün gerçekleştiğini düşünmekteyiz.” dedi.

Küçükcan ile daha önceden de mesailerinin bulunduğunu, kendisinin değerli bir mühendis olduğunu söyleyen Zengin, “Yaklaşık 33 saattir tüm Antep halkı vali beyimizden, AFAD ekiplerine kadar bütün çabayla can hıraş mühendis arkadaşımızı kurtarmak için elinden gelen çabayı gösterdiler. Yarım saat önce mühendis arkadaşımız bulundu. Acile getirildiğinde ilk değerlendirmemizde vefatının üzerinden belli bir süre geçtiğini değerlendirmekteyiz, ama bu sürenin ne kadar olduğu kesin bilgi yarın Adli Tıp makamınca yapılacak incelemeler sonucunda belli olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Küçükcan’ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyen Zengin, “Antep halkına da aynı zamanda başsağlığı dilerim. Allah sabırlarını arttırsın. Oldukça fazla iskele malzemesinin üzerine düşmesi sonucu yüzlerce kiloluk bir ağırlık oluşturuyor. Başta baş bölgesi olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde de ezilmeler oluşmuştu. Otopsi sonucuna göre kesin ölüm sonucunu Adli Tıp verir. Kafa travmasına bağlı ölümün gerçekleştiğini düşünmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, hastane önünde bekleyen Küçükcan’ın ailesi ve yakınları, ölüm haberi üzerine büyük bir üzüntü yaşadı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.