Gaziantep’te yaşanan elektrik kesintileri mağduriyetlere neden oluyor

Gaziantep’te yaşanan elektrik kesintileri mağduriyetlere neden oluyor

Gaziantep’te sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin halk başta olmak üzere sanayici ve esnafı ciddi manada mağdur ettiğini belirten HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, elektrik kesintilerine çözüm bulunmasını istedi.

Gaziantep’te son zamanlarda gün içerisinde belli aralıklarla saatlerce süren elektrik kesintileri halkı ve esnafı mağdur etmeye devam ediyor. Halkı canından bezdiren elektrik kesintileri kimi günlerde ise su kesintilerine neden oluyor.

Elektrik kesintileri nedeniyle kentte ciddi mağduriyetler yaşandığına dikkat çeken Göçer, özellikle son günlerde sık sık yaşanan ve saatlerce süren elektrik kesintilerinin halkı mağdur ettiğini, esnafın işini engellediğini ve sanayi bölgelerinde üretimin aksamasına neden olduğunu belirtti.

Elektrik kesintilerinin çözümüne yönelik artık kalıcı bir çözüm bulunması ve yaşanan sorunun giderilmesi gerektiğini belirten Göçer, halkın, esnafın ve sanayicinin mağdur edilmemesini istedi.

“Vatandaş hem ısınamıyor hem de elektriksiz kalıyor”

Kış aylarında uzun süreli yaşanan elektrik kesintilerinin kombilerin çalışmaması nedeniyle doğalgaz kesintilerine de neden olduğunu belirten Göçer, “Bundan dolayı vatandaşımız hem ısınamıyor hem de elektriksiz kalıyor. Pandemi sürecindeyiz. Bu dönemde özellikle temizliğe önem vermemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu dönemde su daha çok kullanılıyor. Elektrik kesintileri aynı zamanda su kesintilerine de neden oluyor. GASKİ’nin önceki gün bu yönde bir açıklaması vardı. Pandemi sürecinde temizliğe daha fazla önem vermemiz gereken bir dönemde elektriğe bağlı su kesintisinin olması gerçekten kabul edilemez. Covid-19 vakalarının düşüşe geçtiği bir dönemde elektrikten kaynaklı su kesintisinin, salgından korunmak için temizliğe önem verildiği bu dönemde temizliğe de ciddi zarar vereceğini düşünüyorum.” dedi.

“Sorunun artık giderilmesi ve halkın mağdur edilmemesi lazım”

Kentin birçok noktasında elektrik dağıtım panolarının güçlü olmadığını belirten Göçer, bu yönde çoğu zaman halktan şikâyet aldıklarını ifade ederek, “Bu kesinlikle kabul edilemez. Eğer altyapıda bir sorun varsa altyapının güçlendirilmesi lazım. Trafolarda bir sorun varsa ki çoğu zaman kentin farklı bölgelerinde çok ciddi trafo patlamaları oluyor. Trafoların bir an önce güçlendirilmesi ve yenilenmesi lazım. Vatandaşa elektrik faturaları geldiğinde ödenmesi için sürekli baskı yapanlar, vatandaşa hizmet etmek için de bu hassasiyeti göstermesi ve aynı performansla çalışması lazım.” ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintileri ile ilgili sanayicilerden aşırı derecede şikâyet aldıklarını ve kesintilerin sanayicileri de ciddi manada mağdur ettiğine dikkat çeken Göçer, kesintilerin Covid-19 salgını nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntı çeken sanayicilerin üretiminin aksamasına neden olduğunu ifade etti.

“Elektrik kesintileri herkesi mağdur ediyor”

Göçer, elektrik kesintilerinin uzaktan eğitim alan öğrencileri de mağdur ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Elektrik kesintileri vatandaşın her kesimini mağdur ediyor. Bu konuda kent olarak eksiğimiz ne varsa giderilmesi lazım. Yoksa bu şekilde sanayicimiz de esnafımız da öğrencimiz de mağdur oluyor. Yani hepimiz mağdur oluyoruz. Temennimiz bir an önce bu mağduriyetin giderilmesidir. Çünkü elektrik kesintileri birçok mahallede saatler sürüyor. Bazı bölgelerde birkaç saat süren elektrik kesintileri bazı bölgelerde ise 12 saati buluyor. Bu kesintilerin uzamasıyla gerçekten kış aylarında vatandaş çok ciddi sıkıntılar çekiyor.”

“Elektrik kesintilerinin artık rafa kaldırılması lazım”

21’inci yüzyılda ve teknolojinin en üst düzeyde olduğu bir dönemde elektrik ve su kesintilerinin artık gündeme gelmemesi gerektiğini ifade eden Göçer “Gaziantep büyük bir şehir ve sanayisiyle öne çıkan bir şehir. Bu konuyu artık rafa kaldırıp gerçekten halkımızın ne ihtiyacı varsa onları karşılamak lazım. Miladı geçmiş olan defterleri kapatmamız ve rafa kaldırmamız lazım. Elektrik kesintilerinin de artık rafa kaldırılması lazım.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler