​Gaziantep’te yaz Kur'an kursları büyük ilgi görüyor

​Gaziantep’te yaz Kur'an kursları büyük ilgi görüyor

​Gaziantep’te okulların tatile germesiyle birlikte camilerde ve Kur’an kurslarında açılan yaz Kur'an kursları büyük ilgi görüyor.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de açılan yaz Kur'an kursları özellikle de küçük kız çocuklarından yoğun bir ilgi görüyor. Gaziantep İl Müftülüğü tarafından açılan yaz Kur'an kurslarına gelen öğrenci sayısında artış olduğu ve bu yıl ise rekor sayıda öğrencinin Kur'an-ı Kerim öğrendiği belirtildi.

Gaziantep’te camilerde ve Kur’an kurslarında açılan yaz Kur'an kursları yoğun bir ilgi görüyor. Kentin en büyük camisi olan Ulu Camii’de açılan yaz Kur’an kursuna katılan kız öğrenciler, Kur'an-ı Kerim ile birlikte dini bilgiler eğitimi de alıyor.

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Güneş, yaz Kur'an kursları'na ilişkin İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki tüm cami ve Kur’an kurslarında devam eden yaz Kur'an kurslarında yaklaşık 80 bin öğrencinin Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini söyledi.

“80 bin kayıtlı öğrencimiz var”

Yaz aylarının çok bereketli ve verimli bir mevsim olduğunu belirten Güneş, “Yaz ayları bizim için çok önemlidir. Kısa olmasına rağmen iki buçuk aylık bir süre zarfı olmasına rağmen kazancı da çok fazladır. Yaz Kur’an kurslarımızdan kış mevsimine göre çok daha fazla istifa ediyoruz, çok daha fazla bir verim alıyoruz. Sadece kurslarda değil tüm camilerimizde aynı şekilde dolu dolu çok ciddi bir sayıda öğrenci sayımız var. Şu an kayıtlı olan öğrencilerimiz var. Ama kayıtlı olmayan çocukların sayısı da çok fazladır. Belki 70-80 bin kayıtlı öğrencimiz var. Ama kayıtlı olmayan öğrencilerimizi de bu sayıya eklediğimizde bu sayının daha çok olduğunu görüyoruz. Örneğin 3-4 yaşlarında olan ablası ve ağabeyi ile camiye ve kurslarımıza giren çocuklar var. Biz onları da camilerimize kabul ediyoruz.”dedi.

“Yaz Kur’an kursları çocuklar açısından çok verimlidir”

Yaz Kur’an kurslarının çocuklar açısından çok verimli olduğunu belirten Güneş, “Yaşı büyük çocuklarla birlikte küçük çocuklarda camiye geliyor. Çocuk bir şey öğrenmese bile en azından buradaki manevi havayı teneffüs etsin, cami ile barışık bir halde camiyi sevsin istiyoruz. Camideki hizmetleri görsün ve caminin sadece bir ibadet yeri değil aynı zamanda bir yuva mesafesinde aile yeri olarak camide çocuk kendine bir yer bulsun istiyoruz. Hiçbir şey öğrenmese bile bir besmele çekmesini öğrense ve kelime-i şehadet öğrense bile bu da bizim için bir kardır. Kalbine imanın yerleşmesi bu vesileyle çok daha güzel olacaktır. İster okumayı öğrensin ister öğrenmesin, her halükarda karlıyız. Yaz Kur’an kursları çocuklar açısından çok verimlidir.”ifadelerini kullandı.

Yaz Kur’an kurslarına büyük bir ilginin olduğunu ve bu durumunda kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Güneş, şunları söyledi:

“Ben bazen camileri geziyorum. Bazı camilerimizde öğrencide dağılımında gerçekten insanın gönlünü ferahlatacak, insanın kalbine sevgi dolduracak bir manzara ile karşılaşıyoruz. Çünkü çocukların dağılım esnasında camiye bile giremiyorsunuz. Bütün kapılar doluyor. Bu durumda bizi mutlu ediyor. Çok güzel bir mevsim geçiriyoruz ve sınıflarımız sanki bir çiçek bahçesi gibi. Çocuklar rengarenk giysileri ve duruşlarıyla sanki bir gül ve çiçek bahçesi gibi görüyoruz. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Çocuklarımızın camiye olan ilgileri halkımızın da çocukların camiye göndermeleri gerçekten mutluluk verici. Her ehli iman sahibi bir insan bundan gurur duyar, mutlu olur. Bizleri gerçekten bu yaz sezonunda, yaz Kur’an kurslarında bizi mutlu eden bir tablo var. Çok sevinçli ve mutluyuz.”

Yaz Kur'an kursuna katılan öğrenciler de, Kur'an-ı Kerim dersi almanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, arkadaşlarını Kur'an kurslarına katılmaya ve Kur'an-ı Kerimi öğrenmeye davet ettiler.

“Allah-u Teâlâ Kur’an-ı Kerim'i okumamızı emretmiştir”

Öğrencilerden Asya Tetikoğlu, “Buraya gelmeden önce hiçbir şey bilmiyordum. Ama kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim'i öğrendim. Bundan dolayı da ben çok mutluyum. Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek asla zor değildir, kolaydır. Burası aynı zamanda çokta eğlenceli bir yer. Burada biz Kur’an-ı Kerim'i eğlenerek öğreniyoruz. Eğlenirken aynı zamanda Kur’an-ı Kerim'i öğrenmek bizleri camiye gelmek için daha çok heveslendiriyor. Burası eğlencesiz ve sıkıntı olsa hiç kimse gelmez. Kur’an-ı Kerim’in dinimizde önemli bir yeri vardır. Allah-u Teâlâ Kur’an-ı Kerim'i okumamızı emretmiştir.”şeklinde konuştu.

“Müslüman olan herkes Kur’an-ı Kerim'i öğrenmelidir”

Okulda Kur’an-ı Kerim eğitimi aldıklarını, ancak camilerdeki yaz Kur’an kurslarında aldıkları eğitimden daha fazla istifade ettiklerini belirten Zeynep Doğan da, “Burası çok eğlenceli bir yerdir. Yaz tatilinde böyle fırsatlar olduğunda insan değerlendirmek istiyor. Sabahleyin erkenden kalkıp, camiye gelmek çok güzel. Okul zamanında derslerden sınavlardan dolayı bu tür fırsatlar fazla elimize geçmiyor. Ama yaz tatilinde böyle bir kursun açılması bizim için çok güzeldir. Kur’an-ı Kerim öğrenmek Allah'ın bize bir emridir. Herkesin öğrenmesi gerekiyor. Eğlenceli bir ortamda da Kur’an-ı Kerim'i öğrenince daha güzel oluyor. Müslüman olan herkes Kur’an-ı Kerim'i öğrenmelidir.”diye konuştu.

“Allah-u Teâlâ emrettiği için Kur'an-ı Kerim öğrenmemiz lazım”

Kur'an-ı Kerim dersi almanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Melek Ersan da şunları söyledi.

“Buraya gelmek benim için gerçekten bir mutluluktur. Hem Kur'an-ı Kerim’i öğrenmeye çalışıyoruz ve hem de burada çeşitli aktivitelere yapıyoruz. Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğreniyoruz. Allah-u Teâlâ emrettiği için Kur'an-ı Kerim öğrenmemiz lazım. Bütün Müslümanların da Kur'an-ı Kerim öğrenmesi lazım.”

“Hem Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz hem de eğleniyoruz”

Yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim dersi ile birlikte aynı zamanda da Peygamber Efendimizin hayatı başta olmak üzere diğer dini bilgileri öğrenme fırsatı bulduklarını belirten Gülseren Koca ise “Bu kursa gelmek çok güzel bir duygudur. Hem Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz hem de eğleniyoruz. Burada ilahiler söylüyoruz. İslam’ın ve imanın şartlarını öğreniyoruz. Aynı zamanda burada çeşitli oyunlar oynuyoruz. Burası bizim için çok güzel oluyor.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.