Gaziantep’te yeni yapılacak caminin temeli dualarla atıldı

Gaziantep’te yeni yapılacak caminin temeli dualarla atıldı

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi ve hayırsever Arslan ailesinin katkıları ile Malazgirt Mahallesine yapılacak olan Malazgirt Mehmet Arslan Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Şahinbey ilçesinin her köşesinde insan odaklı hizmetler ve çalışmalar yapıldığını belirterek yapılan bu çalışmalardan dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ise Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’ye örnek gösterildiğini belirterek, “Malazgirt gibi ismini destanlardan alan bir mahalleye yapılan bu hizmetten dolayı Allah Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan ve katkı veren Arslan ailesinden razı olsun. Camimiz mahallemize hayırlı olsun.” dedi.

“Her gün bir eser kazandırılıyor”

Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin de Şahinbey Belediyesi tarafından hayatın her alanına dokunan hizmetler yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Şahinbey ve Gaziantep’in genelinde başta yerel yönetimlerimiz olmak üzere hayatın her alanına dokunan hizmetler yapılıyor. Özellikle Şahinbey Belediyemizin eğitim, ulaşım ve din hizmetleri alanında peş peşe her gün yapmış olduğu bir hizmetlerden birini daha temelini atıyoruz. Rabbim Hayırsever ailemizin hayrını kabul etsin. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu değerli hizmetin mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Caminin yapımını kasım ayında tamamlayacağız”

Yapılan hizmetlerle vatandaşın hayatını kolaylaştırmak istediklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, “Şahinbey hızla büyüyen bir ilçe, Malazgirt Mahallemizde bu büyüme ile gelişen bir mahallemiz. Göreve geldiğimizde 683 bin kişi olan nüfusumuz bir milyon 250 bine çıktı. Türkiye’nin nüfus anlamında en büyük ilçesiyiz. Dolayısıyla yeni kurulan mahallelerimize yeni hizmetler getirmek durumundayız. Daha önce Malazgirt Mahallemize yapmış olduğumuz Haşim Bakbak Camii’ni hayırseverimiz ve belediyemizin katkılarıyla faaliyete geçirmiştik. Mahallemize ikinci camimizin temellerini attık. Hayırsever Arslan ailesi ile birlikte caminin yapımını kasım ayında tamamlayacağız. Malazgirt Mahallemize daha önce 6 park ve taziye evi yaptık. Göreve geldiğimizde ilçemizde taziye evi yokken, şu anda 280 tane bay-bayan taziye evimiz var. Vatandaşlarımız buraları sadece acılı günlerinde değil, aynı zamanda açılan kurslarda da kullanıyor. Mahallemizdeki gençlerimize 628 tane tablet dağıtımı gerçekleştirdik. Gençlerimiz için ayrıca bir halı saha yaptık. Malazgirt Mahallemiz in pazar yeri ihtiyacı var. O konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak.” diye konuştu.

Hayırsever Mehmet Arslan da yapılacak olan caminin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte böyle bir caminin yapımına vesile olduğumuz için oldukça mutluyum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Malazgirt Mahalle Muhtarı Mehmet Yalçınkaya ise Şahinbey Belediyesinin çalışmalarından memnun olduklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.