Gaziantep'teki Covid-19 süreciyle ilgili provokasyon uyarısı

Gaziantep'teki Covid-19 süreciyle ilgili provokasyon uyarısı

​Gaziantep Valiliği, kentteki yeni tip Coronavirus (Covid-19) süreciyle ilgili yapılan bazı haber ve paylaşımlarda kaynağı belli olmayan ve gerçeklerle örtüşmeyen vaka sayılarına yer verildiğini açıkladı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Covid-19 süreciyle ilgili provokasyon uyarısında bulunulurken, Vali Davut Gül ise kentte toplam Suriyeli vaka sayısının 3 olduğunu açıkladı.

Valilik açıklamasında, “Son zamanlarda İlimizde pandemi süreci ile ilgili yapılan haber ve paylaşımlarda kaynağı belli olmayan ve gerçeklerle örtüşmeyen vaka sayılarına yer verilmektedir. Söz konusu haber ve paylaşımların devam etmesi halinde bu haber ve paylaşımları yapan kişi ve kurumlar halkında  vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk etmeleri nedeni ile adli ve idari işlem uygulanacaktır.” denildi.

“İlimizde toplam Suriyeli vaka sayısı 3 kişidir”

Vali Gül ise, sosyal medya hesabı Twitter hesabı üzerinden kendisine ulaşarak, vakaların kentteki Suriyelilerden kaynaklandığı iddiasında bulunan bir kişiye şu yanıtı verdi:

Sizleri tenzih ediyorum ama maalesef bazı art niyetli kişiler toplumumuzda oluşan birlik beraberlik duygusunu zayıflatmak için çeşitli meseleleri provoke etmek istiyorlar. Bu konuda sizlere de yanlış bilgi verilmiş olabilir. İlimizde toplam Suriyeli vaka sayısı 3 kişidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler